Secenje pod uglom

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
cpirider
Dodavač alata

Secenje pod uglom

Post by cpirider »

Pozdrav,nov sam ovde i imam jedno pitanje :) Posto planiram da pravim camac od sperploce,i stranice ce naravno da stoje pod uglom u odnosu na pod,trebala bi mi neka gredica koja je odsecena pod odredjenim uglom,kao sto se vidi na ovoj slici:

Image

Jel zna neko da li to ima negde da se kupi ili da li stolari imaju masine da mi naprave to od obicne gredice ili? Znaci ovo bi srafio za pod camca i sa strane ide ta stranica. Inace zivim u Ns-u ali camac cu praviti u Zrenjaninu pa ako neko zna nekog slobodno neka mi preporuci :cool:
Prvo sam planirao da pravim uglove na sperploci pa da lepim direktno dno i stranicu ali ja cu rucno tesko napraviti isti ugao svuda. Inace camac nece biti nista specijalno,koristicu ga na dtd-u za pecanje,cisto malo da se odbacim od obale,nece ici motor na njega,duzina ce biti oko 2.5m.
Pozdrav i hvala unapred
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ja cu ti odseci pod uglom :)

javi se na pp :prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
djagi
Majstor

Post by djagi »

zanima me neka sema tog camca od spera da li moze nekako da se vidi kako izgleda ili dobije
cpirider
Dodavač alata

Post by cpirider »

Za sada nemam konkretno nacrt,imam ih nekoliko (skinuo sa neta) pa cu iskombinovati u zavisnosti sa mojim mogucnostima. Ali obecavam kad budem pravio da cu slikati svaki korak pa cu postaviti na forum :) Ovog meseca krecem da pravim,a ovih dana cu napraviti nacrt pa cu okaciti :tummenupp:
djagi
Majstor

Post by djagi »

cpirider wrote:Za sada nemam konkretno nacrt,imam ih nekoliko (skinuo sa neta) pa cu iskombinovati u zavisnosti sa mojim mogucnostima. Ali obecavam kad budem pravio da cu slikati svaki korak pa cu postaviti na forum :) Ovog meseca krecem da pravim,a ovih dana cu napraviti nacrt pa cu okaciti :tummenupp:
zahvaljujem ako bude tako :)
Last edited by djagi on 10 Apr 2012 19:58, edited 1 time in total.
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Činimi se već viđeno neka ti to Singer odradi njemu se obrati !! Mada znam o čemu se radi mali kratak čamčić od špera iznajmljuju ih po Turiji trenutno !! Tamo si ih video verovatno ? Nezaboravi da taj čamčić ima ugao u profilnoj liniji nejednak na tu gredu i uglove gledano u profilnoj dužini i sastava iz celih delova špera ! Kosine krajeva tih greda i njihova dužina daju oblik trupa ? !! U suštini jednostavan je ali mere i dužine su jako bitne kod kroja ! Pecaroš sam od malih nogu pa znam !! Reši taj nacrt lepo i kod singera na sečenje !! A kad budeš skalpo znaj trebaće ti još saveta Zato ? heheheheh Čisto samo da ti otkrijemo još neke fazone ?!! hehehe ......
Dva put zine , a tri put slaže
cpirider
Dodavač alata

Post by cpirider »

Nisam tamo video,moj komsija ima takav camac pa sam od njega video :) A za te grede te nista nisam razumeo :) Pod ce biti od dva dela,nekih 80-90cm ce biti ona kosina. A jos se razmisljam da li da se kraj camca suzava ili da ostavim ovako,ionako necu ploviti s njim,samo se malo odgurnem od obale i vezem ga za sticu :prs: Jedino ne znam da li grede treba da budu svugde pod istim uglom (na ravnom delu dna i na onom zakosenom napred). Ne mogu da zamislim uopste da li ce stranice lepo da nalezu tako ili ova na kosini treba da bude pod drugim uglom?
Post Reply