CNC za 1000 EUR?
- dusanissimmus
- Precizni šegrt
CNC za 1000 EUR?
da li je moguce kupiti bilo gotovu ili u nekom kitu, ili polovnu CNC masinu za do 1000e?
naravno ako moze za 500 jos bolje!
pitam samo teoretski, jer iskreno, cnc moze da odradi sve poslove koje bi ja radio sa stonim frezerom za otprilike isto novca (bosch plava kosta 500tinak evra sa priborom a onda cena stola itd)
dimenzije koje mi otprilike trebaju su recimo 700x1000(mozda do 2000, ako to ne menja bitno cenu)
jel to izvodljivo ili da cekam jos 3-4 godine?
i da znam da na to trebam da dodam 100-200 za pristojno odvodjenje prasine i jos boga pitaj za glodala...
naravno ako moze za 500 jos bolje!
pitam samo teoretski, jer iskreno, cnc moze da odradi sve poslove koje bi ja radio sa stonim frezerom za otprilike isto novca (bosch plava kosta 500tinak evra sa priborom a onda cena stola itd)
dimenzije koje mi otprilike trebaju su recimo 700x1000(mozda do 2000, ako to ne menja bitno cenu)
jel to izvodljivo ili da cekam jos 3-4 godine?
i da znam da na to trebam da dodam 100-200 za pristojno odvodjenje prasine i jos boga pitaj za glodala...
- dusanissimmus
- Precizni šegrt
ne znam. iskreno.
cela poenta je upravo u tome sto ne postoje nikakvi cenovnici medju domacim proizvodjacima i uvoznicima koliko entry lever cnc kosta, sta sve moze i sta ima od opcija, meni je sve ovo i dalje apstraktno, ali intrigantno...
okvirno bi mi odgovarala upravo masina radne povrsine 700x2000 i recimo 80tak mm po visini da radi
zato sto u njoj mogu na primer da se rade stranice za ormane, ali i da se obradjuju dugacke daske od punog drveta...
cela poenta je upravo u tome sto ne postoje nikakvi cenovnici medju domacim proizvodjacima i uvoznicima koliko entry lever cnc kosta, sta sve moze i sta ima od opcija, meni je sve ovo i dalje apstraktno, ali intrigantno...
okvirno bi mi odgovarala upravo masina radne povrsine 700x2000 i recimo 80tak mm po visini da radi
zato sto u njoj mogu na primer da se rade stranice za ormane, ali i da se obradjuju dugacke daske od punog drveta...
Takva CNC mašina mislim tolikih obradnih dimenzija košta čini mi se barem dvostruko ako ne i višestruko više.
Neznam točno nisam upućen ALI po pričama po forumu iz pojedinih tema o tim mašinama kolko se sjećam cijene su se kretale dosta više tako da mislim da za te pare nećeš naći tako veliku mašinu,neznam točno možda grješim vidićemo i daljnje postove ljudi koji su u tome na ti a ne ko ja na vi.
Neznam točno nisam upućen ALI po pričama po forumu iz pojedinih tema o tim mašinama kolko se sjećam cijene su se kretale dosta više tako da mislim da za te pare nećeš naći tako veliku mašinu,neznam točno možda grješim vidićemo i daljnje postove ljudi koji su u tome na ti a ne ko ja na vi.
Čovijek sniva a Bog realizira!
- dusanissimmus
- Precizni šegrt
Ja zasta god znam krece u proseku 15-30kilo evra (da to bude full servo).ikim wrote:Za tu cenu nemoj uopšte da razmišljaš,tih dimenzija i to da nisu servo već step motori nećeš naći ispod 5-6 hiljada eura
E sad polovno i ostalo je jako relativno...
U sustini to je najskuplja masina u drvnoj i u metalskoj industriji

Last edited by ArtCool on 21 Jan 2012 20:06, edited 1 time in total.
Da kupis, nisi ni blizu sa cifrom.
Da pravis, za te pare vec bi moglo nesto da se uradi (naravno ako ne racunas cenu svoga rada).
Ali...
To znaci, nema paltio uneo radim...
Znaci meseci, probanja, trazenja po netu, jurenja komponenti, varenja, brusenja, cekanja majstora da odrade svoje.... popravljanja, baci ono sto si do sad radio pa ponovo...
Nekom se isplati, nekome ne.
Da pravis, za te pare vec bi moglo nesto da se uradi (naravno ako ne racunas cenu svoga rada).
Ali...

To znaci, nema paltio uneo radim...
Znaci meseci, probanja, trazenja po netu, jurenja komponenti, varenja, brusenja, cekanja majstora da odrade svoje.... popravljanja, baci ono sto si do sad radio pa ponovo...
Nekom se isplati, nekome ne.
Ja sam kreno da radim cnc mašinu u diy izvedbi ali recimo malo bolju od neke hobi mašine...tokaranje i sve ostale mehaniče stvari ne računam i te pare planiram dati na elekorniku i frezer...
Al ima dosta stvari koje treba uzeti recimo u startu mi treba 24 ležaja za vodilice
i malo bolji ležaji recimo skf x 24kom =
recimo mehanička konstrukcija stola 3m sa 1,4m U I profili vodilice od 2,6m koje mi mora neko poravnati na stotu.. aluminski gentri... baš ću da vidim koliko će me izaći na kraju sama mehanika bez truda rada i vremena...
Al ima dosta stvari koje treba uzeti recimo u startu mi treba 24 ležaja za vodilice