peradetlic wrote:ja šrafcigere ni ne računam u alat u radionici
Bogami grdno bi se prevario koliko zivaca losi srafcigeri mogu da ti pojedu.
Konkretno ja sam sa njima najvise radio u zivotu od svog drugog alata koji postoji, pa mi i otuda toliko...
Inace ima tu jos par komada da prikazem to nije sve, i dakako ocekujem druge kolege da se pridruze.
Inace vec sam negde napominjnao, meni je alat sam po sebi smisao (u kolekcionarskom pogledu), njegova upotreba mi je tek na drugom mestu.
Ja ne zivim, niti planiram zivot na osnovu upotrebe istog.
Kasnije cemo o tome nego imam nesto drugo interesantno.
Cudnim spletom okolnosti naletim na cetku.
Njena je specificnost u tome sto je prosvercovana iz Australije (samo se tamo radi), firma je Selleys a dlaka se radi od specijalnih DuPont sintetickih vlakana...i dosta je skupa.
Ja je nabavio kao polovnu i koristim je za ciscenje mikro prasine sa uredjaja (izuzetno je nezna nit, kao bezmalo ni jedna prirodna dlaka).
http://www.selleys.com/diy-painting/pai ... sh-brushes
Skrecem na nju paznju ako naletite kod nas na cetke koje se certifikovano rade od DuPont vlakana uzmite obavezno, daju super finis farbanja (lakirao sam neku manju povrs).
Cena bi im kod nas bila od 12-20 evra po komadu...
Dalje,
ovo su bila klasicna klesta (armiracka) firme Hurricane koja sam ja preradio sa ugaonom brusilicom i to iz ruke da imaju geometriju alata koja daje
super full flush cut.
Koristim za opsecanje plesticnih rubova na nivo nulte tacke (idealno u ravni sa ostatkom obradjene povrsi)...
Inace samu ideju mi je dala firma Erem sa nekim svojim resenjima...