:tummenupp:Ne zaboravite da verovatno moze da odbije PDV u Hrvatskoj (koji je kao se dobro secam 20 ili cak 22%). Skoro sve drzave oslobadjaju PDV-a u slucaju izvoza. Tako da tu ustedi 2-4% kad plati PDV u Srbijei (18%). Otprilike toliko negde je nasa carina, ako se ne varam.
Ako nabavlja za radnju a u sistemu PDV-a je onda moze da odbije i nas PDV.
Naravno transport nie ni malo naivna stavka.
Vredelo bi se raspitati u svakom slucaju.
formatizer
ne isplati se ici po tu masinu,ako vec oces do ZG ili PU,skokni preko u italiju(nije daleko) pa kupis jos bolju od te za iste pare(jer je i on nju dovukao iz italije :stolt:
http://www.rico.si/srb/katalog/c01/o-22
pa gledaj ima svasta
http://www.rico.si/srb/katalog/c01/o-22
pa gledaj ima svasta

Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
carina za masine je 5% + spedicijambole wrote:Ne zaboravite da verovatno moze da odbije PDV u Hrvatskoj (koji je kao se dobro secam 20 ili cak 22%). Skoro sve drzave oslobadjaju PDV-a u slucaju izvoza. Tako da tu ustedi 2-4% kad plati PDV u Srbijei (18%). Otprilike toliko negde je nasa carina, ako se ne varam.
Ako nabavlja za radnju a u sistemu PDV-a je onda moze da odbije i nas PDV.
Naravno transport nie ni malo naivna stavka.
Vredelo bi se raspitati u svakom slucaju.
Novo pitanje za formatizer.Ja bio na sajmu i video neke masine,horizontalni formatizer ROBLAND cena nesto nije visoka od nekih 5 000 e do 7 000-8 000 e.Da li je neko radio na tim formatizerima,mnogo hvale sistem klizanja koji ima Altendorf doduse u firmi kojoj radim ponekad odrežem neko parče na njemu,mada vecina masina kliže na drugačiji sistem što je slučaj i sa Roblandom.?Nisam radio na takvim masinama da bih mogao sam da uočim razliku.Ako neko ima resenje za neku dobru a povoljnu masinu neka javi.Pozdrav
Videh na sajtu machineseeker.com horizontalni formatizer scm si 300n mislim da je 2006.god. cena je 3 500 evra(jedino sto ne znam da li je cena sa porezom).Na slici masina izgleda perfektno,kada bih tako nesto nasao u Srbiji ne bih se razmisljao ni sekunde.Ovako bih voleo da znam,sta da ocekujem od dodatnih troskova,kolki je porez i carina?Sto se tice prevoza tu bih mogao nesto i preko rodjaka,to mi nije problem da sam sracunam.Mbole mi je nesto napisao u prethodnom pitanju,kupac sam kao fizicko lice,znaci nema povracaja pdv-a.Da li se placa porez 18% i carina isto tolko,sto izlazi 40-ak % ili bih se necega oslobodio,posto je polovna stvar.I ako se placa porez koja se osnovica uzima,da li se gleda kataloski ili ima neki drugi nacin.?
- maricaiivica
- Moderator
Hvala maricaiivica,okreni obrni,tu je drzava u sigurnom dobitku.Ako neko ima neko dobro resenje neka javi.
Last edited by slavijov on 12 Mar 2012 16:50, edited 1 time in total.
- maricaiivica
- Moderator
ja vido' samo na slikama ::neznam::
turski sam video i mislim da su tu negde po karakteristikam i kvalitetu(mozda i po ceni):)
po meni je bolje kupiti polovan scm,altendorf,sac,sicar,paoloni,casolin...... nego novi kineski ili turski.:stolt:
turski sam video i mislim da su tu negde po karakteristikam i kvalitetu(mozda i po ceni):)
po meni je bolje kupiti polovan scm,altendorf,sac,sicar,paoloni,casolin...... nego novi kineski ili turski.:stolt:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!