Treba mi panj za cijepanje drva pa sam od susjeda odrezao komad od debla akacije (iliti bagrema) duljine oko 60 do 70 cm i promjera oko 45 cm. Deblo je ležalo na travi negdje od drugog mjeseca ove godine kad je usječeno. Potpuno je zdrav.
Pitanje je kako bi ga mogao sačuvati da ne ispuca jako. Da li ga čuvati neko vrijeme u kori ili ju odmah otesati i kako ga općenito sačuvati da dulje vrijeme bude u upotrebi.
Osim njega odrezao sam još i 4 komada duljne oko 6-7 cm (kolutovi) od kojih bi napravio tronošce pa me isto zanima kako ih čuvati dok se osuše a da što manje ispucaju? Može li se od takvog komada uopće napraviti nešto takvo a da se on ne raskoli obzirom da ima svega 7 cm debljine.
tronošci i panj od bagrema
tronošci i panj od bagrema
Last edited by mbole on 24 Oct 2011 21:28, edited 1 time in total.
Dobro, jasno mi je da vas panj ne zanima jer je obična panjina.
Ali recite mi da li da sa onih kolutova koje sam predvidio za tronošce skidam koru odmah ili ne i kako da ih sačuvam da se osuše a da što manje ispucaju. Malo me strah da bi se mogli raskoliti kad počnem u njima bušiti rupe za noge.
Htio bih od toga napraviti kao što rekoh tronošce ali malo više, nešto kao barske stolice ali onako u rustikalnom stilu. Noge bih napravio isto od bagrema, od tanjih grana. Već ih imam sa oguljenom korom. Bile bi onakve kakve jesu sa svim kvrgama i neravninama, samo malo pobrušene šmirgl papirom.
Molio bih Mboleta (ili nekog drugog tko zna) da ponovo promijene ime teme u npr "tronošci od bagrema" jer će to privući više posjeta nego naklapanje o tamo nekakvom panju. Ili možda treba otvoriti novu temu.
Ali recite mi da li da sa onih kolutova koje sam predvidio za tronošce skidam koru odmah ili ne i kako da ih sačuvam da se osuše a da što manje ispucaju. Malo me strah da bi se mogli raskoliti kad počnem u njima bušiti rupe za noge.
Htio bih od toga napraviti kao što rekoh tronošce ali malo više, nešto kao barske stolice ali onako u rustikalnom stilu. Noge bih napravio isto od bagrema, od tanjih grana. Već ih imam sa oguljenom korom. Bile bi onakve kakve jesu sa svim kvrgama i neravninama, samo malo pobrušene šmirgl papirom.
Molio bih Mboleta (ili nekog drugog tko zna) da ponovo promijene ime teme u npr "tronošci od bagrema" jer će to privući više posjeta nego naklapanje o tamo nekakvom panju. Ili možda treba otvoriti novu temu.