Strug za drvo Hitno!!!
- velociraptor
- Zarezivač olovaka
Strug za drvo Hitno!!!
Pozdravljam sve majstorcine! Prvo da se predstavim,ja sam (majstor u povoju). Zato ce mi biti i potrebni saveti vas iskusnijih. Hteo bih da kupim strug, treba da pravim naj obicnije komade duzine oko 60-70 cm precnika 8mm (nesto kao tipla) Nasao sam jedan dobar(jeftin)manji strug, on ima kao i vecina strugova onaj `stalak`na koji se naslanja noz za obradu. Da li mogu da odradim tako nesto sa tim strugom i stalkom ili moram neki klizni stalak da imam kojim bi mogao u jednom prolazu da napravim takav komad. I da li to zahteva odmah i drugaciji strug.A hitno mi je posto je strug u oglasu. Upozoravam bice jos puno ???
Najprije da zaželim dobrodošlicu na naš sajt i u ovo društvo predivnih ljudi još ljepšeg zanata.
Iskreno ja ti i nisam neki veliki majstor čisto onako iz hobija ali sam imao sreću pa sam neko vrijeme radio sa profi majstorom.
Koliko sam ja upoznat sa tvojim zahtjevom nije ti najbolji odabir najobičniji strug za tako tanke i dugačke predmete.
Ono šta znam i šta sam vidio po netu postoji baš mašina napravljena za to.
Inače ima i ovdje na forumu se pisalo kako pojedini majstori rade u svojim radionicama tiple,ukratko stavi se nareznica odgovarajućeg promjera i u bušilicu se stegne obradak oliti drveni štap (nazovimo ga tako) i bušilica vrti i pomalo guraš i izlazi ti šipkica npr. 8 mm promjera.
Nadam se da sam ti pomogao barem malo ali ćeš sigurno dobiti i pokoji odgovor od stručnijih majstora nego šta sam ja,želim uspjeha u radu i ljep pozdrav.
Iskreno ja ti i nisam neki veliki majstor čisto onako iz hobija ali sam imao sreću pa sam neko vrijeme radio sa profi majstorom.
Koliko sam ja upoznat sa tvojim zahtjevom nije ti najbolji odabir najobičniji strug za tako tanke i dugačke predmete.
Ono šta znam i šta sam vidio po netu postoji baš mašina napravljena za to.
Inače ima i ovdje na forumu se pisalo kako pojedini majstori rade u svojim radionicama tiple,ukratko stavi se nareznica odgovarajućeg promjera i u bušilicu se stegne obradak oliti drveni štap (nazovimo ga tako) i bušilica vrti i pomalo guraš i izlazi ti šipkica npr. 8 mm promjera.
Nadam se da sam ti pomogao barem malo ali ćeš sigurno dobiti i pokoji odgovor od stručnijih majstora nego šta sam ja,želim uspjeha u radu i ljep pozdrav.
Čovijek sniva a Bog realizira!
- peradetlic
- Majstor majstora
Evo i ovde nečega o tome : http://www.stolarskaradionica.com/stola ... cija=citaj
- velociraptor
- Zarezivač olovaka
Hvala vam narode na brzom odgovoru! Nisam imao na umu neke velike serije,nego da odradim nekih 200-300 komada a strug da ostane kad opet zatreba za to ili neke noge za sto,stolice,ogradu... Ta spravica verovatno ima minimum tri vece cifre u ceni(bar),tako da koliko meni treba neisplati se naravno. Runeru vidim da imas tu skalameriju ali nemoze tanje od 10mm koliko sam shvatio. Da li znas ti ili neko drugi ko bi to mogao uraditi usluzno u okolini Novog Sada? Radilo bi se od jelovih letvica.Stapici bi bili precnika 7 i 8 mm
Last edited by velociraptor on 17 Oct 2011 22:34, edited 1 time in total.
E, ubi se trazeci ovo da okacim link, i sad kad sam nasao vidim da si ti vec predlozio!Bojan wrote:Evo i ovde nečega o tome : http://www.stolarskaradionica.com/stola ... cija=citaj

Trt, mrt, zivot ili smrt!
Ja sam ovo probao cisto iz radoznalosti da vidim krajnji rezultat i bio je vise nego odlican!Nikola wrote:E, ubi se trazeci ovo da okacim link, i sad kad sam nasao vidim da si ti vec predlozio!Bojan wrote:Evo i ovde nečega o tome : http://www.stolarskaradionica.com/stola ... cija=citaj
Ne znam koliko bi bila lepa obrada jelovine posto je to mali fi a jelovina bude cupava kao kad se dzukac nakostresi ali i to se resava brusenjem stapa. Ne znam stvarno nikog u okolini da radi tako mali precnik. Ja bih mogao mozda da se malo pomucim da ti provucem te stapove na osmicu ali vremenski je neisplativo pa ne znam kako da ti to odradim. Probaj napraviti ovaj alatic pa ako ne uspes javi se pa cemo nesto smisliti.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
Moram i ja da probam, jednostavno je a vrlo korisno...Sasa wrote:Ja sam ovo probao cisto iz radoznalosti da vidim krajnji rezultat i bio je vise nego odlican!Nikola wrote:E, ubi se trazeci ovo da okacim link, i sad kad sam nasao vidim da si ti vec predlozio!Bojan wrote:Evo i ovde nečega o tome : http://www.stolarskaradionica.com/stola ... cija=citaj
Trt, mrt, zivot ili smrt!