formatizer
formatizer
Pozdrav svim stolarima,imam pitanje za sve kolege,mada je sigurno ranije polemisano oko toga,stvar je GEDŽINOG formatizera (onaj plavi) ko ima iskustva i ko je rezao cele table sa ovom mašinom,neka mi opiše kako se ponaša i koje su joj mane ( isto pitanje i za kanterice od istog proizvodjača).Unapred hvala
- maricaiivica
- Moderator
- maricaiivica
- Moderator
Na ovog GEDŽU misli slavijov
http://www.format-kant.co.rs/
a ovde smo pominjali njegove kanterice
viewtopic.php?id=3015&p=1
http://www.format-kant.co.rs/
a ovde smo pominjali njegove kanterice
viewtopic.php?id=3015&p=1
Da maricaiivica taj GEDŽA je u pitanju,ovo za kantericu sam već video,ali ne znam za formatizer kakva je stvar,ko ima iskustva i ko je rezao sa njime neka javi svoje mišljenje,pozdrav i hvala.
Last edited by slavijov on 18 Oct 2011 21:50, edited 1 time in total.
:tummenupp:
Moj kolega ima,jako je zadovoljan(onaj predhodni kome treba jako mnogo prostora,što mu je i najveća mana),
osovina strašno glomazna i stabilna(znam da seče dosta tabli pre oštrenja),cena je bila smešna.
Jbg,ovo su njegova zapažanja,a ja sam samo preneo,ako je on mene slagao i ja sam vas :tillfreds:
Moj kolega ima,jako je zadovoljan(onaj predhodni kome treba jako mnogo prostora,što mu je i najveća mana),
osovina strašno glomazna i stabilna(znam da seče dosta tabli pre oštrenja),cena je bila smešna.
Jbg,ovo su njegova zapažanja,a ja sam samo preneo,ako je on mene slagao i ja sam vas :tillfreds:
Novo pitanje za formatizer,u pitanju je scmi minimax s 300 w god.je oko 2000-ito.kolica 3m,da li neko zna nešto o toj mašini, da li je radio na njoj,potrebna mi je za pločaste materijale,video sam je na jednom hrvatskom sajtu,cena je oko 2 700 evra.Za sve informacije unapred hvala...
Last edited by slavijov on 25 Oct 2011 16:58, edited 1 time in total.
ako je masina u ok stanju to je jako povoljno,medjutim posto nisi iz HR racunaj na carinu i ....slavijov wrote:Novo pitanje za formatizer,u pitanju je scmi minimax s 300 w god.je oko 2000-ito.kolica 3m,da li neko zna nešto o toj mašini, da li je radio na njoj,potrebna mi je za pločaste materijale,video sam je na jednom hrvatskom sajtu,cena je oko 2 700 evra.Za sve informacije unapred hvala...
daj neki link ili slike pa da vidimo kaki' je

Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Kako seces tablu Dule sigurno popreko?Ti si mi blizu ako si iz Trstenika,moga bih da svratim do tebe da vidim da li vredi ici u Hrvatsku,mada,ipuk je tu problem kao sto kaze singer,carina transport porez,odlazak na gledanje i,previse cimanja.A link mi nesto ne ide od ruke sajt je JURAN masine .hr javi kako ti izgleda.
Ne zaboravite da verovatno moze da odbije PDV u Hrvatskoj (koji je kao se dobro secam 20 ili cak 22%). Skoro sve drzave oslobadjaju PDV-a u slucaju izvoza. Tako da tu ustedi 2-4% kad plati PDV u Srbijei (18%). Otprilike toliko negde je nasa carina, ako se ne varam.
Ako nabavlja za radnju a u sistemu PDV-a je onda moze da odbije i nas PDV.
Naravno transport nie ni malo naivna stavka.
Vredelo bi se raspitati u svakom slucaju.
Ako nabavlja za radnju a u sistemu PDV-a je onda moze da odbije i nas PDV.
Naravno transport nie ni malo naivna stavka.
Vredelo bi se raspitati u svakom slucaju.