Farbanje stakla

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
Post Reply
Slavkoooooo
Precizni šegrt

Farbanje stakla

Post by Slavkoooooo »

Primetio sam da ne postoji nista o farbanju stakla pa ajde da kazem nekoliko stvari ja :)

Kao 1 staklo se radi iskljucivo sa nalicja.
Opere se acetonom i izbrise suvom krpom ( ne sme da ostane ni 1 otisak prsta i da se dira kad se opere posto tu nece primiti boju)
Ja ga npr radim sa bojom za staklo koja ide bez prajmera, i radi se na mokro (sto znaci ides 2-3 prolaza jedan za drugim dok ne bude kao medijapan naliveno (ne cekas da zasusi))

E sada dopunite ko sta i kako josh radi :)
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

E radio sam jednom davno sa ICA lakovima namjenskim za staklo i ispalo odlicno, a sad posto ima fabricki obojenih stakala njih koristim!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ICA ima poprilicno dobru i kvalitetnu ponudu farbi za staklo.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Ja ga npr radim sa bojom za staklo koja ide bez prajmera, i radi se na mokro (sto znaci ides 2-3 prolaza jedan za drugim dok ne bude kao medijapan naliveno (ne cekas da zasusi))
Koja boja? :)
Imaš li neku sliku rada? :ironisk:
Slavkoooooo
Precizni šegrt

Post by Slavkoooooo »

ajde ovih dana treba da radim staklo pa cu da slikam, ja koristim ilvu i samo ilvu kao sto sam naveo u 100 svojih postova :), ali retko slikam posto nema svrhe slikati nesto u elementima, a mrzi me da cimam stolare da slikaju namontirano :)

Videcu da slikam pa cu da okacim
nesha bajc
Zarezivač olovaka

Post by nesha bajc »

Ima za staklo dobra opcija sa pu i vodenim lakovima. Staklo se najbolje ocisti ANTISIL-om od necistoca. Preci staklo krpom natopljenom antisilom, ostaviti koji minut da deluje i obrisati suvom krpom. U pu lak dodati 5% aditiva pa tek onda katalizirati i razredjivati. Razredjenje smaniti za 5%, koliko je aditiva i dodato da ne bi bilo previse retko. Boja koja eventualno preostane ima jos 15 dana mogucnost da se nanosi na staklo. Slicna prica je i za vodorazredive boje. Tako da je izbor nijansi prakticno neogranicen, jedino na sta bi trebalo obratiti paznju je debljina stakla i nijansa boje. Ukoliko je staklo debelo 6,7,8 mm on samo po sebi ima jednu nijansu zelene boje, pa ako radite recimo ral 1013 ili cistu belu boju, imacete sa strane koju gledate vizuelno zeleniju povrsinu. Aditiv je proizvodjaca renner i mozete ga naci u Beogradu u ehomu, severni bulevar br.6 tel. 7292-055
jole
Majstor početnik

Post by jole »

ja sam skoro radio sank sa farbanim staklom u beloj boji, preporucili su mi "extra clear" staklo, zato sto nema pomenutu zelenu boju kada se gleda na kant strani i bez dioptrije je . ispalo je extra :)
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

dajte ime nekog proizvodjaca tih farba za staklo i el su skupe
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

miloscale wrote:dajte ime nekog proizvodjaca tih farba za staklo i el su skupe
imas "ICA' u zemunu-joze scurle adresa,gazda je Mitar pa zovi za cene.:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

singer wrote:
miloscale wrote:dajte ime nekog proizvodjaca tih farba za staklo i el su skupe
imas "ICA' u zemunu-joze scurle adresa,gazda je Mitar pa zovi za cene.:)
ok hvala
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

evo ti link zaboravih.:)

http://www.intergaga.co.rs/
Post Reply