Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Hmmm Odakle da krenem ? Aj ovako ! Terasa je urađena od greda i dignuta za tri stepenika ,gornja površina je 3,70 m X 3 m okvirno pod je urađen od debelih dasaka čamove folsne 35 Å irine X 4 cm Debljine isečene na dužine mere. Nov prav bankirai postavljen ?! E sada šta se desilo ? Majstore koi su radili znam ? Rečeno im je bilo da se cela terasa pre postavljanja Bankiraija ofarba sa mixom helios lakom za drvo i firnajzom 1 prema 2 . Nisu poslušali odradili su kako su hteli ? jel. Terasa je nadkrivena i ubeđivali su gazdu da je dobro samo posle ofarbati bankirai daske odgore i to je to. Ali ni bankiraji nisu ofarbali. No šta se desilo posle, na toj terasi bilo je saksijkog cveća ? I žena je zalivala cveće polivala ,prala daske SUVE KO BARUT !! :ironisk: :skratta::skratta::skratta: I Å TA SE DESILO ???? Daske čamove su se napile vode a i bankirai od gore mada bankirai ! Koji nije bio premazan počeo je da se krivi ? Dok su donje čamove daske bile pijane ?:skratta: od vode i nabrekle !! I naravno reakcija kao pržene kokice sve je počelo da puca , na temperaturi od preko 30 stepeni tih dana !! Drvo je počelo da radi svoj posao !! Nijedan šraf nije ostao skoro, sve se iskidalo i iskrivilo ,prosto rašalovalo !!! E onda sam došao ja !!! Rećiću samo ovo !! POSLE MAJSTORA ?? ISPRAVLJATI KRIVE DRINE!! NEMA GOREG POSLA :forbannad::forbannad::forbannad: EVO SLIKA ! Pošto su sve daske mislim na bankirai ! Bile iskrojene na neki način ,ali si se i raširile i poiskakale nisam imao drugi izbor već u iste rupe da da stavljam druge jače i prave šrafove za drvo ! Muke oko vađenja su trajale skoro dva dana i iz poda i iz dasaka :pucko::pucko: :skurt:
Onda je došao red na farbanje svega ! I ponovno postavljanje I čitav poso mogu opisati samo kao J.b.lo ježa u leđa na kraju ! ( Za ceo pod i daske sam potrošio oko 12 -13 litara mixa firnajz-lak za drvo,sve je bilo žedno ? )
Last edited by MapleMan on 21 Sep 2011 13:16, edited 1 time in total.
Evo ko ove isti je
Ima isto strelast vrh ! Ali su još bolji jer od glave do navoja imaju spiralni širi navoj za dostezanje onako rebrast znaš ? taj neće izaći ni u ludilu ! Ima tu na slici samo gde sam na stepenicama spojio te komade na sastavu ,tu sam neke obične ali sa širom glavom ubacio jer mi je falilo ovih torex šrafova Tu sam moro tako pa je ispalo bezveze inače sam 2 kutije ovih puko ko dobar dan !
Last edited by MapleMan on 21 Sep 2011 19:27, edited 1 time in total.
Bankirai je drvo vrsta iz brazila ! Raste tamo ko bambus u kini ! Vrlo tvrdo i dobrog je kvaliteta za spoljašnje uslove najčešće za pod po baštama. Inače veoma teško kao materijal !
Ma ,Ma trebalo je burgijati ,glave vaditi paliti burgje,drvo nakraju znaš kad se glava usija pa daska počne da gori !!! I tako svaki treći ,četvrti šraf skoro. Frajer ga je stezo ubado aku-bušilicom dok nije svaki krstasti šraf oblizno ! Kad kreneš da odvrćeš nema šanse proklizne glava ,jer rupe jeste bušio u daskama sa tankom burgijom ,ali ne i u podu ?
Last edited by MapleMan on 21 Sep 2011 20:51, edited 1 time in total.