Posle duzeg vremena upotrebe rasklopio sam brusilicu rucnu Makita 9555NB i izbacio mast iz nje.
Medjutim svatio sam da to nije najbolje jel nemam mast koja po gradaciji i fizicko hemiskim svojstvima odgovara datim zahtevima.
Velike obimne brzine, visoke temperature u zoni sprezanja zupcanika i ostalo.
Dakle ne uzimajuci u obzir varijante uzmi litijimsku mast (bilo koju, ima ih 70 vrsta i mahom su sporo i srednje brzo hodne i za lezajeve, koji nemaju udarna upterecenja kao zupcanici) pa ako je gusta sipaj ulja i ostale gluposti, predlazem da sa nekim (zgodno bi bilo da je iz BG-a, videce zasto), kupim specijalizovanu mast za takvu namenu.
Dakle ortakluk po pola.Mast je zapremine 225 ml i vise je nego premnogo za ne profesionalnu upotrebu.
Cim ovo pisem znaci da je skupa, da li neko ima potrebu za ovako necim videcemo, pa da se dalje dogovaramo.
Dakle kupimo mast za po pola love i po toliko podelimo.
Pozdrav.
p.s
Jeste znam nisam napisao cenu, ona je prava sitnica tuba Bosch masti (jedine specijalizovane masti u drzavi za tu namenu, ne racunajuci OKS koga uvozi sabacka firma) je oko 3700 dinara

Od te masti jos je kvalitetniija je OKS422 ali kartusa od 400ml (nema manje, kao ni kod Boscha) kosta 5200 :forbannad:, tu bi vec valjalo da nas je cetvorica.
Pazite pricamo o masti ne o alatu, jerbo bi sva pisanija bila grotesna :forvonad:.
Pa sad kome treba i voljan je neka prica.
Sve sam servise prevrnuo i ko nastupi sa pricom sa pocetka teme o alternaciji za originalnu mast, nema sta pametno da pise ovde.
Jer ne kosta za dzabe toliko.Meni se taj trosak nikako ne dopada, ali ako niko nema potrebu (para za te stvari) planiram je sledeci mesec sam pazariti.
Sifra Bosch masti je 1605430003.
p.s.2
Za sad mi ovo zvrji prazno

Pozdrav.