Sta da radim?

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Branislav
Majstor početnik

Post by Branislav »

dikar wrote:Na kom linku tvojem ili mojem.
Pitanje je bilo jeli isti model koji su ti vratili.
Btw ako koristis "visu silu" mozda dobije jos jednu za rezervu ;)
Pise na masini BID 710E i tacka.
Da samo ova povratna ne radi,mrtva na mrtvo.Ona moja se baram okretala.
Pozdrav.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Pa ako je isti model nosi je. Ne verujem da ima serijski broj.
Da sam na tvom mestu ja bih je nosio
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

da sam na tvom mestu trazio bih iskljucivo pare nazad!!!,a nikad to vise ne bi kupovao,vec barem (za tebe)zeleni bosch i cao amore ;)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Branislav
Majstor početnik

Post by Branislav »

dikar wrote:Pa ako je isti model nosi je. Ne verujem da ima serijski broj.
Da sam na tvom mestu ja bih je nosio
Serijski broj je skinut,vidi sliku??!!

Singer u pravu si ako mogu uzimam pare i uzimam zelenog Bosa.Od ovih zutajaca samo steta i nervoza.
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

singer wrote:da sam na tvom mestu trazio bih iskljucivo pare nazad!!!,a nikad to vise ne bi kupovao,vec barem (za tebe)zeleni bosch i cao amore ;)
Upravo tako i zaboravije zauvek ,ako uspeš da je zameniš ? Ja sam pre 4 godine kupio enhelovu bruslicu malu u Tempu u NS posle dva lima koja sam preseko po dužini je propušila :tillfreds: Odneo sam i tražio keš fora je u tome što sam imo 7 dana za zamenu kod njih u Tempu, a još veća fora je što taj surčin i te fore garancije moguće i nepostoje zamene pazi da se nevrtiš u krug od vrata do vrata skuplje će te izaći !!!
Dva put zine , a tri put slaže
Branislav
Majstor početnik

Post by Branislav »

Ja mislim da bi sve bilo lakse da su mi vratili moju busalicu.Ovu molersku ne mogu i necu da prihvatim.Odem u Metro,vratim neispravnu,vrate mi pare ili doplatim i uzmem Deckera ili Bosa,sta imaju i kaput.Ovako klinac.
Last edited by Branislav on 27 Aug 2011 22:00, edited 1 time in total.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Ja vec 20 godina imam zeleni Bosch psb 500 w, kvarova dosad nisam imao i ja bih ti prepociuo Boscha.
Ova nova PSB generacija pored obicnog i vibracijskog busenja ima i uvrtanje srafova. http://www.bosch-do-it.com.hr/boptocs2- ... /index.htm

Inace moja prva busilica bila je B&D od 750 ili 850w(zaboravio sam, proslo je 23-24 godine) To je bila prva serija busilica sa el. regulacijom. Pokvarila mi se 1 ili 2 meseca posle isteka garancije. Ispao je jedan segment sa kolektora. Cena opravke (nov rotor) u servisu je bila negde oko 65% od cene nove masine, pa je zavrsila u podrum. B&D otad zaobilazim, a kad sam saznao da je B&D vlasnik De Walta i njih zaobilazim,
Last edited by dikar on 28 Aug 2011 10:20, edited 1 time in total.
Branislav
Majstor početnik

Post by Branislav »

Imam i ja zelenog Bosa od 500W kupljenog u sred Minhena 90.godina proslog veka.Radila do pre nekoliko meseci.Prekidac otiso,ne isplati se da se menja.Reostat jos pre vise godina.Osovina se istrosila,dobila luft...itd.Lagere treba promeniti,fijucu ko ludi.
Ako u Metrou menjam za drugu busilici vidim da u ponudi imaju Black model AST 1XC,500W,3800din.
Kada izracunam dva zutajca za jednog Blacka&Deckera.
Pozdrav.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

bezi od B&D,svi lezajevi (gde ih ima)su colovni a skupi ko djavo.:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Branislav
Majstor početnik

Post by Branislav »

Singer hvala na savetu.:stolt:
Last edited by Branislav on 28 Aug 2011 20:42, edited 1 time in total.
Branislav
Majstor početnik

Post by Branislav »

Drugari stolari,ja sam zavrsio posao.;)
Prvo sam pozvao servis i pitao glavnog gde se izgubi moja masina.Potvrdio je savete vase da odem u Metro i sa papirom iz servisa trazim drugu ili povracaj.Rekao je da uopste nije bitno koja je masina vracena,vazno je da je isti model.Tako je i bilo nisu otvarali paket da vide sadrzaj.
Na lageru imali su B&D i neke no name masine.Imali su i ovaj model Einhell.
Nisam trazio novac natrag a B&D po savetu Singera nisam hteo ni da gledam.Uzeo sam Einhell ali uz dogovor da tu na licu mesta otvorimo i malo probamo masinu.Drugari vrteo sam je 10-15 minuta,levo,desno,do max brzine,min i stvarno nista nije pokazala.Na kraju sam je uzeo sa novom garancijom.
Vrtecu je ovih dana pa kako bude,ako opet nesto fali ponovo u servis.Mozda bude neka nova ponuda u Metrou pa zamenim uz doplatu za drugu firmu.
Na kraju zahvaljujem se na dobroj diskusiji i odlicnim savetima.:stolt:
Za ponovnu kupovinu istog modela spreman sam da trpim kritiku.;)
Pozdrav Branislav.
malli
Majstor početnik

Post by malli »

Posle tvog iskustva ja bih ipak uzeo B&D, bez obzira na Singerovu preporuku. B&D je mnogo bolji od Enhella. :(
Nije znanje znanje znati već je znanje znanje dati.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

nek ti je sa srecom
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

malli wrote:Posle tvog iskustva ja bih ipak uzeo B&D, bez obzira na Singerovu preporuku. B&D je mnogo bolji od Enhella. :(
niko ne spori da B&D nije bolji od einhella,ali kao sto sam napisao da ce doci vreme kad ce se nesto pokvariti a tada je osudjen da ide i kupi deo "iskljucivo" u njihov servis(zbog colovnih mera)dok zeleni bosch je odlican kompromis za njega a delova ima i lezajeva na svakom "cosku".

nadam se da sam bio jasan.;)
Branislav
Majstor početnik

Post by Branislav »

Singer jasan si ko dan.:)Ranije kao i danas B&D bio je skup za servisiranje.Bosch je bolji i ima delova na svakom cosku ali je i njihov kvalitet diskutabilan.Ne daj boze da ti ode regulator brzine.SKF lageri prednji i zadnji bez ruke skoro 15 evradi.Postavlja se pitanje da li su stvarno SKF ili PRC-skf.Majstori u ovlascenom servisu muljaju sve i svasta,ali to je Srbija.:arg:
I samo jos jedna prica.Moj rodjak koji je ceo radni vek radio u Dojcland u Mercedesu sa sobom je poneo i alatke stare ceo vek.Jedna je stubna busalica a druga strug portabl za metal.Rade jos uvek jer i dalje malo radi sa slavinama.Obe su Einhell i teske su ko dve Kreke.On tvrdi da je Bosch skart alat i da je Einhell mnogo stariji u proizvodnji alata.:forvonad:
Pozdrav.
Last edited by Branislav on 29 Aug 2011 21:46, edited 1 time in total.
Post Reply