Koju keksericu kupiti ?
- mikijevski
- Šegrt
Koju keksericu kupiti ?
Pozdrav svima !
Posto sam pcelar i pcelarim,tako sam se i poceo igrati sa drvetom !
Izradio sam si sam svoje hranilice itd.
Ali sada mi treba kekserica, ali koja?
Razmisljao sam o Makiti, DeWaltu, Boschu !
O jeftinijim kekserica necu ni razmisljati jer me ceka dosta posla u buducnosti !
Nasao sam danas Perles keksericu, ali ne mogu naci nikakva iskustva korisnika sa njom.
Jeftinija je za 100 eura od konkurencije !
Ima li Metabo ili AEG keksericu ?
Srdacan pozdrav
mikijevski
Posto sam pcelar i pcelarim,tako sam se i poceo igrati sa drvetom !
Izradio sam si sam svoje hranilice itd.
Ali sada mi treba kekserica, ali koja?
Razmisljao sam o Makiti, DeWaltu, Boschu !
O jeftinijim kekserica necu ni razmisljati jer me ceka dosta posla u buducnosti !
Nasao sam danas Perles keksericu, ali ne mogu naci nikakva iskustva korisnika sa njom.
Jeftinija je za 100 eura od konkurencije !
Ima li Metabo ili AEG keksericu ?
Srdacan pozdrav
mikijevski
Ja sam kolega isto pcelar.Sve kosnice i ostalu opremu od drveta sam izradjujem.A to znaci oko 100 LR kosnica sa tri nastavka,nukleuse itd.
Vec trecu godinu koristim Womax keksericu.Imas na forumu diskusuju o keksericama i dobar clanak.Do sada promenio sam glodalicu jer vise nije mogla da se ostri.Sada Einhell radi svoj posao.Nemoj da bacas pare za skupe masine.
Pozdrav.
Vec trecu godinu koristim Womax keksericu.Imas na forumu diskusuju o keksericama i dobar clanak.Do sada promenio sam glodalicu jer vise nije mogla da se ostri.Sada Einhell radi svoj posao.Nemoj da bacas pare za skupe masine.
Pozdrav.
Da znas da si u pravu.Kupio pre godinu dve Bosovu busilicu.Radila dva meseca i crko reostat.Preko 30 evrica bez ruke trazi majstor.
Za te pare i malo manje kupim Einhell 750 wati juna ove godine.Radila 26 sekunde i pocela da sklokoce ko trabant.
Za onu prvu ziv sam se pojeo.Platio 60 evrica i nista eno je jos u srvisu ceka da mu stigne "original" iz Kine.Onaj iz Mexica zaglavio odmah.
Ova druga vec je stigla u Surcin.Ako je poprave sluzice,ako ne poslace drugu.
Za te pare i malo manje kupim Einhell 750 wati juna ove godine.Radila 26 sekunde i pocela da sklokoce ko trabant.
Za onu prvu ziv sam se pojeo.Platio 60 evrica i nista eno je jos u srvisu ceka da mu stigne "original" iz Kine.Onaj iz Mexica zaglavio odmah.
Ova druga vec je stigla u Surcin.Ako je poprave sluzice,ako ne poslace drugu.

- mikijevski
- Šegrt
Uh, al ti je argument sto ga nema na najlonuMapleMan wrote:ZA OBIĐI U Å IROKOM KRUGU !! Perlesa nema ni na Najlonu pijaci ??

Jel si ti nekad koristio perlesov alat?
Perles je danas stara Iskra (ustvari Iskra je kupila Perles).
http://www.perles.com/default-30000.html
Po svemu sto znam prave odlican i veoma robustan alat.
- mikijevski
- Šegrt
Nasao sam perles keksericu u HR, košta 2100 kn.
j***ga nije jeftin, pa sam mislio da kupim njega, jer nemam još ništa od perlesa.
A opet sa druge strane jos par stotina kuna i mogu kupiti Makitu itd.
Inace staru crvenu Iskru obozavam, to je nepoderivi alat, a jeftin za odrzavanje.
Vec dugo ih koristim kao pogonske agregate za vrcaljke,rade besprijekorno !
j***ga nije jeftin, pa sam mislio da kupim njega, jer nemam još ništa od perlesa.
A opet sa druge strane jos par stotina kuna i mogu kupiti Makitu itd.
Inace staru crvenu Iskru obozavam, to je nepoderivi alat, a jeftin za odrzavanje.
Vec dugo ih koristim kao pogonske agregate za vrcaljke,rade besprijekorno !
- mikijevski
- Šegrt
Uf, kada bih ga našao po smijesnoj cijeni odmah bih kupio dva, to bih trebao biti profesionalni alat.bozama wrote:Za Perles treba videti u Merkuru, svojevremeno ih je u NS-skom bilo po stvarnoooo smešnoj ceni a onako na oko delovala je odlično ja bih je onomad uzo da nisam pre toga pazario DeWalt.
Negdje na forumu sam naisao na tekst gdje decki hvale perlesove busilice, i katalog im izgleda dobro, mislim da su OK !
Ono na sta treba da obratis paznju je servisna podrska, tj. da se raspitas kakvo je stanje u Hrvatskoj po tom pitanju za odredjene brendove. Za Bosch pa i Makitu verujem da je dobro a za ostale... Za DeWalt - kod lika kod koga sam radio jedna keksarica je zavrsila u servisu (posto je s njom radio neki konj) i tamo valjda stoji jedno godinu dana... cekajuci na rezervni deo... Kod Perlesa me dodatno buni to sto na sajtu i u katalogu nisam nasao keksaricu uopste.
I ja sam gledao i perlesov site http://www.perles.com/default-1.html i katalog i iskra ero site http://www.iskra-ero.com/default-10000.html keksaricu nema, bice da su je povukli iz prodaje
Ima jos jedan slovenacki site koji petlja sa imenom ISKRA a to je pekerov site http://www.pecker.si/?subpageid=127. Pecker nudi keksericu, ali pod sopstvenim brandom , a veoma podseca na Womax modele i po ceni i po izgledu.
Inace imam dva prijatelja pcelara od opreme za spajanje imaju samo aku srafilice, koriste pva lepak Moment 3 i sa 3 srafa srafe stranice sanduka
(kosnice) Ti spojevi drze godinama,
Ima jos jedan slovenacki site koji petlja sa imenom ISKRA a to je pekerov site http://www.pecker.si/?subpageid=127. Pecker nudi keksericu, ali pod sopstvenim brandom , a veoma podseca na Womax modele i po ceni i po izgledu.
Inace imam dva prijatelja pcelara od opreme za spajanje imaju samo aku srafilice, koriste pva lepak Moment 3 i sa 3 srafa srafe stranice sanduka
(kosnice) Ti spojevi drze godinama,
Last edited by dikar on 12 Aug 2011 17:11, edited 1 time in total.