Inače, u pitanju je hrast sa ... sa nekim drugim drvetom (to je ono malo belo što se proteže). Obrađena je firnajsom. Nisam još stigao da je odradim poliuretanom, al joj to ne gine.

Evo gledam, i nista ni meni drugo ne pada na pamet... jedino je mozda koristio glodalicu za secenje hrastove daske a ne bansek... ko ce ga znati,mbole wrote:....
Jedino sto mi pada na pamet je da si sekao po krivini (recimo na banseku sa relativno sirokim listom kako ne bi imao ostre prelaze) pa onda ubacio ovo belo tako da se savije i isprati krivinu (deluje dovoljno tanko za tako nesto).
....
Mbole, pogodio si iz prve. Upravo tako sam i radio. Obradio sam dasku - hrastovinu, abrihterom (jedna strana je bitna), i isekao cirkularom dve trakice drveta. Pošto su baš tanke, 3, 4 mm, lako su ispratile krivine i zalepile se fenomenalno. Nakon sušenja, sledi strug. Pošto mi je motor na strugu prilično slab, a daska je bila prilično velika morao sam dobrih par sati da giljam. No, svejedno, vredelo je.mbole wrote:Nesto mi ovde nije jasno.
Tamno drvo koliko mogu da vidim je jedan komad koji je rasecen i izmedju tako nastalih komada su ubacene dve trake svetlog drveta.
Jedino sto mi pada na pamet je da si sekao po krivini (recimo na banseku sa relativno sirokim listom kako ne bi imao ostre prelaze) pa onda ubacio ovo belo tako da se savije i isprati krivinu (deluje dovoljno tanko za tako nesto).