Gdje da kupim škripac
Ma nisam rekao da je resenje lose, naprotiv, samo da je moglo malo bolje, da je uzet veci M navoj, a za iste ili barem slicne novce.
Bane sam si napisao da u sutini retko koristis stegu, pa je onda razumljivo da ti ne smeta malo vise okretanja. Neko ko sa tim redi stalno, ili neko koga jednostavno nervira sto mora da vrti "u prazno", bolje da izabere veci navoj. Ko sto napisah, mesta ima, razlika u ceni nije neka...
Ovo za stare dizalice mi stvarno nije palo na pamet, a izvor je odlican i jeftin.
Ako se dobro secam taj navoj na hoklicama nije bio trapezni vec kvadratni. I pri tom sam materijal nije bog zna kakav posto jednostavno sila koju je predvidjeno da trpi ta stolica nije velika.
Bane sam si napisao da u sutini retko koristis stegu, pa je onda razumljivo da ti ne smeta malo vise okretanja. Neko ko sa tim redi stalno, ili neko koga jednostavno nervira sto mora da vrti "u prazno", bolje da izabere veci navoj. Ko sto napisah, mesta ima, razlika u ceni nije neka...
Ovo za stare dizalice mi stvarno nije palo na pamet, a izvor je odlican i jeftin.
Ako se dobro secam taj navoj na hoklicama nije bio trapezni vec kvadratni. I pri tom sam materijal nije bog zna kakav posto jednostavno sila koju je predvidjeno da trpi ta stolica nije velika.
Pisanje mi nije jaca strana, ali za tebe cu pokusati uslikati
moj cirkular, crteze nemam, sve je radjeno iz glave.
Resenje je dosta originalno i sto je bitno precizan je.
Inace je radjen pre dvadesetak godina kad sam bio najbolje
produktivan(mladji) imao sam dobru podrsku livaca, strugara,limara,
glodaca i tad sam uradio gro masina.
Za par dana bice slika uz neka objasnjenja.
moj cirkular, crteze nemam, sve je radjeno iz glave.
Resenje je dosta originalno i sto je bitno precizan je.
Inace je radjen pre dvadesetak godina kad sam bio najbolje
produktivan(mladji) imao sam dobru podrsku livaca, strugara,limara,
glodaca i tad sam uradio gro masina.
Za par dana bice slika uz neka objasnjenja.
Mbole evo ti jos jedan izvor, jeftin naravno. Doduse nema veze sa skripcem, ali ima sa terminom "sliding table"mbole wrote:Ovo za stare dizalice mi stvarno nije palo na pamet, a izvor je odlican i jeftin.
Jedan moj prijtelj otkupluje elektronski otpad pa sam kod njega nasao i Rack-ove znas i sam za servere. E u tim kutijama ima kliznih sina sa hodom od 50-150cm. Nosivost sina je oko 50kgr, a zazor ili minimalan ili 0,0mm.
Ja sam uzeo 6 sina, 2 su ganc nove, ali obe su leve (desnih nije bilo) sa nultim zazorom. one 4 imaju zazor od oko 1mm
btw jos sam uzeo 4 komada Epson LQ 680 od kojih je samo jedan bio neispravan, ostala 3 "pevaju". Najbolja kupovina dosad

Da ti klizaci su veoma jaki, posto treba da nose server od 30-tak i vise kila, i da se on na njima izvuce ko fioka iz ormana, i to obicno da se izvuce potpuno.
Jos da nadjem gde ovde ima odgovarajucih otpada. Danas sam bas nesto trazio otpade, i slabo mi ide
Smislio sam kako da napravim dodatak za strugic za pravljenje kugle, pa mi trebaju dva komada celika, dimenzija koje se bas ne nalaze lako u prodaji, pa reko da procunjam, mozda natrcim na nesto sto moze da se iskoristi.
Jos da nadjem gde ovde ima odgovarajucih otpada. Danas sam bas nesto trazio otpade, i slabo mi ide

pa kako je u madjarsku 5 eura a u njemacku 20 eura, jer imam ujaka tamo pa bi mi to mogao donijeti ali 15 eura je velika razlika, to je skoro cijena skripca.DAMIR wrote:Informacija da podpultni škripac prodaje RMA tools u Padovi mi je koristila da zapravo saznam tko proizvodi taj škripac i saznao sam da je to firma YORK iz Dobriša u Češkoj Republici. Ako netko ima potrebe može pogledati cijeli asortiman te tvornice koji je vezan za stolare. Njihova web adresa je york.cz Budući je poštarina iz Italije za Hrvatsku velika, poslao sam e-mail u tvornicu u Češkoj i ljubazno su mi preporučili da škripac dostave u Madžarsku jer je cijena dostave iz Češke u Madžarsku nekih 5 EUR što je zanemarivo za škripac težine 9 kg. Inače samo poštarina iz Čaške u Hrvatsku košta 73 EUR, pa je to neisplativo. Cijena škripca s dostavom u Madžarsku je 67 eura. Radi se o škripcu širina čeljusti 185 mm, radnog zahvata 205 mm i ima ugrađeni "pop up bench dog".
Vjerujem da će ova informacija biti nekome od koristi.
ja sam poslao upit za

i za

Last edited by ninja on 04 May 2011 11:41, edited 1 time in total.
Ne znam kako je to moguće, budući je mene toliko izašao. Å kripac koji sam naručio košta s porezom u Češkoj 61,44 euro, a s dostavom u Madžarsku tih 67 eura i računica je jasna što se tiče poštarine. Cijene proizvoda na stranici york.cz su orijentacijske i na njih treba dodati 20% PDV-a (VAT-a). Kako izvoz rade unutar EU porez se plaća i nema odbitka poreza tako da tvorničkim cijenama treba dodati tih 20% poreza, a dostavu vrše kurirskom službom od vrata do vrata i nema nikakvih drugih troškova dostave.