Elektricna heftalica - kupovina, molim za savet

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
Slavko2
Brzi dodavač alata

Elektricna heftalica - kupovina, molim za savet

Post by Slavko2 »

Kupio bih elektricnu heftalicu koja moze da koristi municiju ( klamerice ) visine 15-25 mm i sto snaznije.

Uglavnom bi se koristila za popravku ostecenih drvenih gajbica.

Znaci, za trougli stubic, koji je sa stranicama pod pravim uglom 3 cm i napravljen od drveta topole ili bukve, bi se heftala daska, uglavnom od drveta topole debljine 5-8 mm. Heftalica bi se verovatno koristila i za neke druge poslove ali bi joj ovo bila osnovna namena.

Molio bih vas za savet a podaci koje sam naveo nadam se da su dovoljni. Takodje bih vas zamolio i za adresu ili bar ime radnje gde se to moze kupiti, a ako ne bar preporuka za marku i model.

Hvala :)
Slavko2
Brzi dodavač alata

Post by Slavko2 »

Sta mislite o Black&Decker KX428E. Pozeljno nam je da sirina municije bude malo veca a ne 4,4 mm kao kod ovog modela. Ima li je ko i kakva su iskustva?
caca
Majstor

Post by caca »

Jel jos uvek prave takve heftalice na struju?
Slavko2
Brzi dodavač alata

Post by Slavko2 »

Naravno da se proizvode. Ima ih u radnjama. Ne baš mnogo ali je svakako problem ako nešto kupite a to Vam ne završi posao. Osećaj je loš. Tako da očekujem da neko napiše neko svoje iskustvo.

Postoji Black&Decker 418, 428, Womax 750, ... To je ono što sam video.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ja imam u radionici pneumatsku(hefta kroz mdf 10mm)a za montaze kliznih plakara kupim elektricnu womax(neka najjaca)i iz iskustva govorim da je bolje bilo da sam kupio neki mali kompresor prdavac nego nju.malo malo se zaglavi pa moras sa inbusom da skidas klip...:groota:
sto ce reci kupite samo ako sta prinudjeni(to se odnosi na womax ili bilo koji drugi kineski alat)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
dragan16
Zarezivač olovaka

Post by dragan16 »

Ja imam Black&Decker 428 i zadovoljan sam. Koristim je za zakivanje lesonita na ormarima,plakarima itd, a heftao sam i lamperiju u hrastove grede ekserima od 25 mm.
Slavko2
Brzi dodavač alata

Post by Slavko2 »

Molim te, ako ti nije problem, da klamericom probas da li moze na drvenoj gajbici da se uhefta ona dascica za ugaoni stubic.

Naime, mom ocu treba ta heftalica i posto je on covek u godinama hteo bih da mu kupim jednu tu Black&Decker 428 heftalicu da bi mogao da sredi ostecene gajbice.

Ne bih voleo da to ne moze da se uradi jer bi se i on i ja lose osecali. Bicu ti zahvalan do neba. On se jako mnogo namucio sa tim i hteo bih da mu bar malo pomognem
dragan16
Zarezivač olovaka

Post by dragan16 »

Probe su izvrsene i ovako stoje stvari: gajbice od topole hefta bez problema, a kod stubica od bukve malo teze. Ekser od 25mm zakuca, a klamerice imam trenutno samo od 30mm i njh zakuca malo vise od polovine. Ovde bi se koristile krace npr. od 19mm pa bi njih mozda zakucavala do kraja.
Opet ostaje na tebi da odlucis.
Slavko2
Brzi dodavač alata

Post by Slavko2 »

Mnogo ti hvala. Svakako ce se to raditi sa klamericama od 19 mm (najmanje za taj model). Stubici su uglavnom od bukve. Javicu sta je bilo.

Jos jednom, mnogo ti hvala.

PS ako budem dolazio za Paracin nadam se da cu moci da te pocastim u onoj dobroj poslasticarnici "Sumadija"
geronimo
Samostalni majstor

Post by geronimo »

Jel moze u Srbiji da se nadje klamerica 606 od 12 do 25mm i ekser 300/16m20,25 za Rapd heftalicu?
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Simpo je radio za sebe municiju standarda rapid
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

I prodavali su, e a sada neznam
Post Reply