Klemarica

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Kupih danas einhell-ovu. 4400din. 2 godine garancija. Jedino ne znam za sta sluzi onaj tockic gore (iznad klipa ili sta vec ima).Ja sam skontao da sluzi za silu zakucavanja ali kako ga vrtim ne vidim neku razliku.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
vladapvlvc
Samostalni majstor

Post by vladapvlvc »

velja wrote:Vec duze vremena zelim da kupim klemaricu koja moze da ispaljuje i eksercice pa videh ovu na buvljaku za 40 evra

[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/15_247-51.gif[/url]

ispaljuje kleme do 40mm duzine i eksere do 50mm. Da li je neko imao iskustva sa ovakvim napravama? Interesuje me koje su slabe tacke, na sta da obratim paznu, sta je bitno da se gleda kad se kupuje polovna?

Velja
Moj drugar se bavi gipsarskim radovima(znash ono knauf cd i ud profili itd)koristi deewaltov pneumatski klemer i nemoze da ga se nahvali kad ga budem ideo bash cu ga pitam koliko koshta i sve ostalo.
VELIKE tajne MALIH majstora
vladapvlvc
Samostalni majstor

Post by vladapvlvc »

Ma ljudi einhell je chisto bacanje para
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

velja wrote:kako ga vrtim ne vidim neku razliku.
Cisto mehanicko stelovanje,udarna igla izlazi miljimetar do dva van donje ivice pistolja sto pri kucanju(pogotovo ekserica)pravi ruznu rupu na materijalu gde se zakucava,sa krugom stelujes koliko visoko ce da pridje vrh do komada.
vladapvlvc wrote:deewaltov pneumatski klemer
Imao sam priliku da ga drzim u ruci,nesto lepse nisam drzao odavno u ruci(od alata mislim) a sav je od neke "plastike"
Dean
Majstor početnik

Post by Dean »

taj dewalt mi se sve više svidja (nažalost nemam ništa od njih) ima ga tu u jednom dučanu i svaki put kad udjem, malo kopam po alatima i stvarno izgleda močno, cijena nešto ko i makita ali mi djeluje bolje - neznam možda griješim,sljedeći alat (neki koi mi stvarno treba) biće dewalt :))
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Kako se na einhell klemarici steluje sila, Ja sam stavljao onaj tocak u sva cetiri polozaja (na mestima gde se vide one rupice, kad se gleda sa strane kroz otvor na tocku) ali nisam zapazio neku razliku. Vise mi ima uticaja koliko sam pritisnuo klemaricu na podlogu.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
vladapvlvc
Samostalni majstor

Post by vladapvlvc »

velja wrote:Kako se na einhell klemarici steluje sila, Ja sam stavljao onaj tocak u sva cetiri polozaja (na mestima gde se vide one rupice, kad se gleda sa strane kroz otvor na tocku) ali nisam zapazio neku razliku. Vise mi ima uticaja koliko sam pritisnuo klemaricu na podlogu.
Ma to je normalna stvar kod einhela pola stvari na njemu je samo imitacija nekih alata a ne sluzi nichemu.
Tinacom
Dodavač alata

Post by Tinacom »

Mnogo je lakse ako imate stolarsku tezgu pa jedan komad usrafis u srafsluh a drugi preklopis odozgo izbusis zasrafis i dobijes polutku fijoke i kad preklopis dve polutke onda je lako da ih sastavis
vladapvlvc
Samostalni majstor

Post by vladapvlvc »

Tinacom wrote:Mnogo je lakse ako imate stolarsku tezgu pa jedan komad usrafis u srafsluh a drugi preklopis odozgo izbusis zasrafis i dobijes polutku fijoke i kad preklopis dve polutke onda je lako da ih sastavis
Kud ti brate zaluta?
Post Reply