Masivan bukov sto za kompjuter...

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
zvecanac
Majstor majstora

Masivan bukov sto za kompjuter...

Post by zvecanac »

kompjuterski sto bukov...
Image
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
Nexent
Majstor

Post by Nexent »

Lep sto,samo su za mene dugmad prevelika.
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

Narucilac stola je sam odabrao ove dugmice i osmislio ovakav dizajn i velicinu stola,sa ogromnom daskom za tastaturu...
Image
Last edited by zvecanac on 13 Dec 2010 22:33, edited 1 time in total.
I ovo ce da prodje.
spock
Pred-majstorsko zvanje

Post by spock »

Lepo odrađeno, samo nisam siguran da li je slika normalna ili ogledalski okrenuta za 180 stepeni, jer kutija za sistem treba da ide sa desne strane, a ne sa leve.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Kolega spock jeli owo za kutiju neki standard i ako jeste koji?
Nexent
Majstor

Post by Nexent »

I meni je logicnije da se fioke otvaraju desnom rukom, a racunar moze da se upali i levom.
connan
Majstor

Post by connan »

Stvarno lep sto,a za standarde nisam znao
"..Prodaj sve osim blanje i kreni,drugom stranom Jablane kreni.."
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Ni ja neznam za takav standard zato sam pitao kolegu da pojasni jer ne vidim razlog da kuciste racunara mora biti desno!
spock
Pred-majstorsko zvanje

Post by spock »

Nije zvanični standard, ali je uobičajeno, jer se miš pomera desnom rukom (za dešnjake, naravno) a i obično se desnom rukom menjaju DVD i CD u kompjuteru. Takav "standard" postoji iz vremena kad su se koristile diskete, ako se neko još seća tog.
Trebao sam napisati "obično ide sa desne strane".
Inače, osim ovog zaista lepo urađenog stola, još nigde nisam naišao na stol sa kutijom za sistem sa leve strane.
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Ja iskreno nikad nisam imao sto sa kucistem sa desne strane. I kod kuce i na poslu (4 stola!), uvek mi je sa leve! Ali, iskreno ne vidim da je to bitno...to je vise stvar navike.
Lep sto!
Trt, mrt, zivot ili smrt!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Kod stolova gde ne postoji pregrada za kuciste racunara, obicno se kuciste drzi sa desne strane stola iz cisto tehnickog razloga. Naime na levoj strani kucista racunara se nalazi otvor za hladjenje procesora. Ako taj otvor "zelepite" na levu stranu stola, nema hladjenja, procesor se pregreva, racunar "stuca"....
Ovde vidim da su izbusena dva otvora, ali mi izgleda da su to otvori za prolaz kablova. Otvor za ventilaciju treba da je malo vise napred i otprilike u nivou ovog gornjeg, a i veceg je precnika (mada mozda slika vara).
Iz istog razloga i pregrada za kuciste se obicno postavlja sa desne strane, posto cesto ljudi hoce da sto postave uz bocni zid. U slucaju da je to levi bocni zid i da je pregrada sa leve strane, opet se zatvara ventilacija. Ako je pregrada sa desne strana, onda je taj otvor uvek slobodan (osim naravno ako ga neko ne zatrpa, svim onim sto guramo pod astal :))
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

računar će imati malih problema sa hlađenjem i kablovi će biti nategnuti od monitora ali radiće
imao sam isto sličan sto
a i ona daska za tastaturu dal koristi još neko to
za sve je kriv Toma Sojer
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

i kod mene je kuciste sa desne strane a ja levoruk. Kod mene uvek nekako naopako.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

zvecanac wrote:Narucilac stola je sam odabrao ove dugmice i osmislio ovakav dizajn i velicinu stola,sa ogromnom daskom za tastaturu...
[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/525_img_2302.jpg[/url]
Kao sto rekoh po zahtevu kupaca sam ga pravio...
I ovo ce da prodje.
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

mbole wrote:Kod stolova gde ne postoji pregrada za kuciste racunara, obicno se kuciste drzi sa desne strane stola iz cisto tehnickog razloga. Naime na levoj strani kucista racunara se nalazi otvor za hladjenje procesora. Ako taj otvor "zelepite" na levu stranu stola, nema hladjenja, procesor se pregreva, racunar "stuca"....
Ovde vidim da su izbusena dva otvora, ali mi izgleda da su to otvori za prolaz kablova. Otvor za ventilaciju treba da je malo vise napred i otprilike u nivou ovog gornjeg, a i veceg je precnika (mada mozda slika vara).
Iz istog razloga i pregrada za kuciste se obicno postavlja sa desne strane, posto cesto ljudi hoce da sto postave uz bocni zid. U slucaju da je to levi bocni zid i da je pregrada sa leve strane, opet se zatvara ventilacija. Ako je pregrada sa desne strana, onda je taj otvor uvek slobodan (osim naravno ako ga neko ne zatrpa, svim onim sto guramo pod astal :))
Otvori su koliko se secam precnika 7cm sa konusno zaobljenom ivicom da podseca na levak.Otvoreni su na mestu gde dolazi procesor,ali slika moze da zavara jer je dubina stola veca no obicno.Sada dali je decko levak neznam ali mozda je zeleo da kuciste bude sa te strane radi izvora toplote(kaljava pec)kao sto se vidi sa slike...
I ovo ce da prodje.
Post Reply