Mislim da ce ti glodalica zavrsiti mnogo vise posla nego blanjalica. Generalno sa rucnom blanjom mozes da uradis neka doterivanja, ali tesko da mozes da odradis kompletnu obradu od poluobradjene/neobradjene daske do upotrebljive. Za to bi ti trebao abrihter/diht, a to je vec skupa sprava cak i u minijaturnoj verziji. Za takvu obradu je verovatno isplativije da ti je usluzno obavi neka stolarska radionica.
Jedino uzmi u obzir da ti uz glodalicu trebaju i glodala, a ona nisu bas jeftina.
Sto se tice tvog izbora da kupujes kvalitetan a ne jeftin alat, potpuno se slazem (i sam radim tako).
Nisam siguran kolika je cena tog Bosch-a (videh na jednom engleskom sajtu da je oko 400EUR), kao i za cene i mogucnost nabavke pribora.
Ko o cemu baba o ustipcima

, a ja o Festu. Pogledaj njihov QF 1010 ili QF 1400. QF 1010 jese nesto slabiji (1100W) ali u kompletu sa kutijom i sinom od 100cm u Nemackoj je oko 430 EUR, a moze da obavi jako puno posla. Pribora ima u izobilju a tek on ustvari daje prave mogucnosti (procesljaj malo po temi elektricni alati, pisali smo ja i zoranp dosta o njemu). QF 1400 je vec oko 550 EUR u kutiji i bez sine (prima sav pribor od QF 1010), ali pitanje je da li ti je uopste potreban frezer te snage i sa mogucnostcu prihvata glodala od 12mm za hoby rad.