kruzne testere/glodalice - osnovne stvari.

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Ma ne,tip zapuca od stolara do stolara,uzme tupe i ostavi ostre,pa sledece nedelje opet,tvoje je samo da mu se javis prvi put,ili kada ti trebaju.A za setnju vidi sam ....
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

Evo nadjoh i neki noz/glodalo za keksaricu, DeWalt (Schachermayer), ne znam jos uvek da li odgovara za Einhell keksaricu,...

Image
Last edited by boggy on 06 Feb 2008 07:34, edited 1 time in total.
zoranp
Majstor stolar

Post by zoranp »

boggy wrote:Evo nadjoh i neki noz/glodalo za keksaricu, DeWalt (Schachermayer), ne znam jos uvek da li odgovara za Einhell keksaricu,...

[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/96_noz_za_keksaricu.jpg[/url]
Takav sličan sam kupio, prije dva tri tjedna, kopa ko lud. cijena mu je isto tu negdje.
Odgovara na keksericu ziher.
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

zoranp wrote:.....
Takav sličan sam kupio, prije dva tri tjedna, kopa ko lud. cijena mu je isto tu negdje.
Odgovara na keksericu ziher.
Super!!! Hvala Zorane! :)
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

Evo, ima i "original" Einhell noz za keksaricu... nalazi se po broju 43.506.90

Image

Ima ga u starom WobyHaus cenovniku... ali ne znam da li ga imaju i u radnji, po cenovniku kosta 304.05din (oko 4EUR)
Last edited by boggy on 06 Feb 2008 11:19, edited 1 time in total.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Pa sudeci po pisanju,svi posedujemo ili einhell ili womax,a mastamo o .....(svaka cast izuzecima),Srazmerno da sam "nasao" horslaf i ocistio tri zuba najvise mi se svidja cena iz WobyHaus-a,a koliko je koristim ja i ne trebam(jos uvek) bolje.
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

Dule wrote:Pa sudeci po pisanju,svi posedujemo ili einhell ili womax,a mastamo o .........
Ja odavno ne mastam o skupocenim alatkama (bilo koje vrste)... proslo me je... kako i zasto? NE znam! ;)

Elem... evo nabavih jos jedan list za cirkular... za razliku od prethodnog... ovaj je za drvo, ima pozitivan nagib ostrice zuba, i ima ih STO (100!!!) ... mislim ... zuba... :lol:

evo i slicica :)
ImageImage
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Dobar za poprečne rezove.
Misko
Pred-majstorsko zvanje

Post by Misko »

Boggy noževi za sve kekeserice su ti istog prečnikaj, jedino što se razlikuju po ceni obični su ti do 500 din a karbidni( Po meni najbolje i najdugotrajnje rešenje ) 51evro.
Možeš ih naći kod Petrovića, http://www.mpa-petrovic.co.yu/ Samo mi se čini da ćeš Karbidni morati da poručiš.;)

Pozdrav Misko.
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

Misko wrote:......obični su ti do 500 din a karbidni( Po meni najbolje i najdugotrajnje rešenje ) 51evro.
Možeš ih naći kod Petrovića,http://www.mpa-petrovic.co.yu/. Samo mi se čini da ćeš Karbidni morati da poručiš.;)
......
'fala Misko, ovo mi je vazna informacija... ako slucajno ostanem bez postojeceg noza za keksaricu... hm... nisam do sada nasao ni jednu povoljniju varijantu da ga zamenim... osim tih skupljih... ovaj od 500din mi zvuci povoljno... :lol:

Bojane, imali su i sa 60 zuba, isto sve, samo manje zuba... izabrah ovaj sa 100... nekako mi se cinilo da je za mene trapavog to kontrolabilnije... za ger cirkular... eto... a ger skoro samo poprecne rezove i pravi... kad se samo setim onog lista koji je dosao uz njega... 24 zuba :o
Last edited by boggy on 07 Mar 2008 07:58, edited 1 time in total.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Na sajtu se ne nalaze(ili ja ne umem naci),Misko daj neki broj za porudzbinu onog od 500din.
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

Dule wrote:Na sajtu se ne nalaze(ili ja ne umem naci),Misko daj neki broj za porudzbinu onog od 500din.
Hehm... ima nas jos zainteresovanih... jel'te... :lol: :P

Dule, ima nekih telefona na http://www.mpa-petrovic.co.yu/kontakt-f.html ... nisam ih zvao, odnosno izbegavam da zovem trgovce za noz za keksaricu, jer previse cesto ne znaju ni sta je keksarica, pa cuvam zivce... pokusacu da svratim ovih dana kod njih ako mi bude usput... pa cu javiti :)
Last edited by boggy on 07 Mar 2008 08:21, edited 1 time in total.
zoranp
Majstor stolar

Post by zoranp »

zbegavam da zovem trgovce za noz za keksaricu, jer previse cesto ne znaju ni sta je keksarica, pa cuvam zivce...
ha, ha!

Znam kako je, pogotovo kad udješ u dućan, pun lijepih djevojaka. Pa ih pitaš što je kekserica, pa nakon deset minuta zovu kolegu koji nema pojma, pa kolega zove šefa koji zove glavnu filijalu, i oni mu kažu što je to.

I onda ti nakon dobrih pola sata, sa police skinu flexericu.
:lol:
Misko
Pred-majstorsko zvanje

Post by Misko »

Ma boggy slobodno ih nazovi,ovi ne spadaju u red običnih trgovaca već te zaista razumeju o čemu pričaš, izgleda da su prilikom zapošljavanja morali da imaju iskustvo u prodaji alata.:lol:
I da koliko se sećam moraćeš da nazoveš radnju u Kneza Višeslava, jer tamo se nalazi centar za poručivanje.Zato zovi slobodno i dogovori se sa ljudima.;)

Pozdrav Misko.
Last edited by Misko on 07 Mar 2008 12:28, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

zoranp wrote:I onda ti nakon dobrih pola sata, sa police skinu flexericu.
:lol:
A sta je flexerica?
Post Reply