Villager alat- konkretno heftalica VAT 8016
- fizicki radnik
- Majstor početnik
Villager alat- konkretno heftalica VAT 8016
U odnosu na ostale Kung Fu alate, kakvi su Villager alati?
Uzeo bi VAT 8016, pneumatsku klemaricu.
Jednom godisnje mi zatreba pri presvlacenju nekog komada namestaja i uvek zapatim zuljeve od rucne klemarice.
Najgore je sto uvek mi kleme vire pa ih prikucavam cekicem i sve to deluje ciganjski.
Imam vec Varo pneumatsku klemaricu , za eksere i pokazala se za te pare OK.
Uzeo bi VAT 8016, pneumatsku klemaricu.
Jednom godisnje mi zatreba pri presvlacenju nekog komada namestaja i uvek zapatim zuljeve od rucne klemarice.
Najgore je sto uvek mi kleme vire pa ih prikucavam cekicem i sve to deluje ciganjski.
Imam vec Varo pneumatsku klemaricu , za eksere i pokazala se za te pare OK.
Ako je ne koristis cesto mozda i posluzi. Ja sam kupio einhelovu i evo traje mi vec drugu godinu. Ali ja ne radim sa njom po ceo dan. Mislim da mogu da traju ali ih treba cesce uljiti da ne zariba, ja svaki put kad treba vise da radim sa njom ubacim dve tri kapi masinskog ulja i radi. Mislim da treba i cuvati alat i odrzavati pa ce i onaj slabije marke ce trajati.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
Ja sam mislio da Villager pravi samo alat za poljoprivredu nesto nisam gledao druge!!!
Ja imam Valeks pneumatsku klemaricu koja se dosta upotrebljava i dobro sluzi (da cuknem u drvo, mada se ponekad zaglavi klema) vec evo 3 godine a placena je 27 evra tacno se sjecam!!! Kad mi je trebala jos jedna nisam nasao vise Valeks pa sam kupio Shnajder-ovu od 120 evra i stvarno se primjecuje razlika u radu al i razlika je 27:120!!!
Sto se odrzavanja tice obavezno predgrupa sa nauljivacem prije prikljucka masine a ne na izlazu iz kompresora(ovo vazi samo za one koji imaju instaliran razvod vazduha po zidu po zidu), a i nemojte pretjerivati sa duzinom crijeva!!!
Ja imam Valeks pneumatsku klemaricu koja se dosta upotrebljava i dobro sluzi (da cuknem u drvo, mada se ponekad zaglavi klema) vec evo 3 godine a placena je 27 evra tacno se sjecam!!! Kad mi je trebala jos jedna nisam nasao vise Valeks pa sam kupio Shnajder-ovu od 120 evra i stvarno se primjecuje razlika u radu al i razlika je 27:120!!!
Sto se odrzavanja tice obavezno predgrupa sa nauljivacem prije prikljucka masine a ne na izlazu iz kompresora(ovo vazi samo za one koji imaju instaliran razvod vazduha po zidu po zidu), a i nemojte pretjerivati sa duzinom crijeva!!!
- fizicki radnik
- Majstor početnik
Kod svog pneumatskog alata stoji da treba SVAKI put pre koriscenja da kanes 2-3 kapi ulja.
Imam zauljivac sa celom pripremnom grupom (Atlas Copco) ali nikad ne sipam ulje jer vazduh najvise koristim za farbanje.
Znaci svaki put 2-3 kapi.
Kad su u pitanju kineske kopije o tome mogu da sudim kad su u pitanju pistolji za farbanje.
Farbao sam SATAom, IWATom, Asturo.
Ovaj poslednji je u to vreme bio skuplji od kineza 2-3 puta - a kinezi su bili bolji 2-3 puta.
Ipak ne moze da se poredi sa vrhunskim alatom -ali SaTA i IWATA su 10x skuplji.
Pretpostavljam da moze da se primeni i na ostale alate.
Znaci tesko da moze da se poredi sa alatom od 300 EU, ali cini mi se da vec mogu da se porede sa alatom od 100-nak EU,
iako sam danas platio 2650 dinara sa sve postarinom. Posto mi treba 2-3 puta godisnje mislim da ce biti vise nego dobar.
Javljam utiske.
Imam zauljivac sa celom pripremnom grupom (Atlas Copco) ali nikad ne sipam ulje jer vazduh najvise koristim za farbanje.
Znaci svaki put 2-3 kapi.
Kad su u pitanju kineske kopije o tome mogu da sudim kad su u pitanju pistolji za farbanje.
Farbao sam SATAom, IWATom, Asturo.
Ovaj poslednji je u to vreme bio skuplji od kineza 2-3 puta - a kinezi su bili bolji 2-3 puta.
Ipak ne moze da se poredi sa vrhunskim alatom -ali SaTA i IWATA su 10x skuplji.
Pretpostavljam da moze da se primeni i na ostale alate.
Znaci tesko da moze da se poredi sa alatom od 300 EU, ali cini mi se da vec mogu da se porede sa alatom od 100-nak EU,
iako sam danas platio 2650 dinara sa sve postarinom. Posto mi treba 2-3 puta godisnje mislim da ce biti vise nego dobar.
Javljam utiske.
Last edited by fizicki radnik on 06 Aug 2010 17:19, edited 1 time in total.
Pripremnu grupu razdvojis na odvajac kondenza i nauljivac a zatim ih spojis brzim spojkama i kad farbas lagano mozes da skines nauljivac, a opet tako lagano mozes da ga vratis kad koristis druge pneumatske alate koje treba podmazivati!;)fizicki radnik wrote:Imam zauljivac sa celom pripremnom grupom (Atlas Copco) ali nikad ne sipam ulje jer vazduh najvise koristim za farbanje.
Last edited by Sasa on 06 Aug 2010 23:36, edited 1 time in total.
- fizicki radnik
- Majstor početnik
- fizicki radnik
- Majstor početnik
- fizicki radnik
- Majstor početnik
Da, ima OEM proizvodjaca i po zelji prave nalepnice, kutije,graviraju.
Znaci uglavnom zadovoljan si?
Gde kupujes kleme i posto su?
Pitao sam u jednoj specijalizovanoj radnji 1000 kom ...350 dinara.
To mi deluje preskupo.
Kupovao sam 1000 kom za 30-100 dinara, ali na zalost ne hvataju mi se za ovu 8016.
Znaci uglavnom zadovoljan si?
Gde kupujes kleme i posto su?
Pitao sam u jednoj specijalizovanoj radnji 1000 kom ...350 dinara.
To mi deluje preskupo.
Kupovao sam 1000 kom za 30-100 dinara, ali na zalost ne hvataju mi se za ovu 8016.
Last edited by fizicki radnik on 07 Aug 2010 15:17, edited 1 time in total.
- fizicki radnik
- Majstor početnik