Prastara kombinirka

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Ivan 1
Samostalni majstor

Post by Ivan 1 »

singer wrote:druga stvar za to sto hoces da radis obavezno kupi testeru sa ogranicenjem zahvata(to su oni zubi iza pravih)
Daj Singer neku sliku te testere sa ograničenim zahvatom meni sa ograničenim znanjem o testerama.
runer wrote:Da se ja pitam prvo sto bih uradio za takvu vrstu posla je da napravim kolica sa sinom za duzinu greda koje provlacim.
To nije loša ideja.
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

ne trteba ti nova slika. idi na kordunov sajt i na prvoj slici pogledaj zub označen brojem 7 (sedam)
Дођох, видех, побледех
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Kad sam poceo da citam postove na ovoj temi htio sam ti predloziti kolica i onda naidjoh na ovaj post i shvatih da sam zakasnio!!!
runer wrote:Da se ja pitam prvo sto bih uradio za takvu vrstu posla je da napravim kolica sa sinom za duzinu greda koje provlacim. Jeste posao ali kad se to odradi rizik zaglvljivanja greda se smanjuje na minimum ujedno i opasnost od povreda se svodi na minimum. Brzine lista vrasta lista i sve ostalo uradice se u hodu.
Ovo ti je sigurno najbolje rjesenje!!!
Ivan 1
Samostalni majstor

Post by Ivan 1 »

Sasa wrote:Kad sam poceo da citam postove na ovoj temi htio sam ti predloziti kolica i onda naidjoh na ovaj post i shvatih da sam zakasnio!
Ajd malo detaljnije o kolicima. Grede bi prerezao na dužinu oko 2,5m. Debljine greda od 10 do 20cm.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Ivan 1 wrote:
singer wrote:druga stvar za to sto hoces da radis obavezno kupi testeru sa ogranicenjem zahvata(to su oni zubi iza pravih)
Daj Singer neku sliku te testere sa ograničenim zahvatom meni sa ograničenim znanjem o testerama.
runer wrote:Da se ja pitam prvo sto bih uradio za takvu vrstu posla je da napravim kolica sa sinom za duzinu greda koje provlacim.
To nije loša ideja.
evo pa studiraj. :)
http://www.freud.it/page39b.do?par5q=11 ... q.redirect
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Ivan 1
Samostalni majstor

Post by Ivan 1 »

runer wrote:Da se ja pitam prvo sto bih uradio za takvu vrstu posla je da napravim kolica sa sinom za duzinu greda koje provlacim. Jeste posao ali kad se to odradi rizik zaglvljivanja greda se smanjuje na minimum ujedno i opasnost od povreda se svodi na minimum. Brzine lista vrasta lista i sve ostalo uradice se u hodu.
Da malo aktiviram ovu temu. Tražim po netu nekakvu sliku za kolica sa šinom jer bi ih radio.
Ako neko ima nešto slično, bio bi zahvalan za neku sliku, ili ako zna gdje mogu naći na netu.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

ovde imas jednu ideju, kadrovi i detalji su dobri, a jezik je spanski.
http://www.youtube.com/watch?v=bKh-vSQY ... re=related
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Jezik nije preterano bitan. Na filmicu se tacno vidi kako su izvedena kolica. Jednostavan L profil i 4 lezaja sa odgovarajucim V "remenicama". Nije remenica, al da me ubijes sad ne mogu da se setim kako se zove (upravo sam dosao sa jedne proslave, gde je bilo dosta piva :))
Kolica se po vertikalnoj osi osljanjaju na svoju tezinu da ne bi isla gore-dole. Lezajevi sa ovim "remenicama" ih drze da ne idu levo-desno.

Ceo trik je u tome da se L profili postave tako da budu ravan i paralelni, odnosno da klizna ploca bude u istoj ravni sa ostatkom (sa nepokretnom plocom za koju je prikacen cirkular).
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

zato sam i postavio, jer je sve jednostavno i dobro prikazano. Sama ideja je dobra.
Stol ja postavljen na postolje industriske sivace masine, a i radna ploca je sa iste masine, tockice sam gledao u nekim rasdnjama. Koristen je materijal koji se veoma lako nalazi
Last edited by dikar on 11 Dec 2010 09:42, edited 1 time in total.
Post Reply