Moj prvi rad molim kolege za komentar (testerica)

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Post Reply
testerica
Dodavač alata

Moj prvi rad molim kolege za komentar (testerica)

Post by testerica »

Stolcic sam urdaio od stare ploce koju sam nasao na tavanu......vertikale su od iverice.Od alata sam imao busilisu slajfaricu,ubodnu testeru,i srafilicu......spoj sam radio sa drvenim tiplovima izmedju ploce i vertikala sam stavio parce drveta oblika pravouglog trougla i zasrafio u plocu i u vertika.....premaz as sadolinom sa lakom u boji hrasta.
http://img341...us/i/slika015d.jpg/

Dodao metabo
Koristi "kod za forum" kada daješ linkove za slike na forumu.
Image
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Dobro je to s tim da je radjeno sa malo alata ida je radjeno od starog materijala. Neka ti to bude podstrek za dalje da nabavis vise alata i materijala pa da nam pokazes nove jos lepse radove.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Bravo. Za prvi rad odlično. Taj "pravougli trougao" se u narodu zove prizma :) . Ukoliko su stranice pod uglom od 60 stepeni, e to je onda toblerona ;) .

Å to se tiče finiša, tu ćeš morati malo više da se potrudiš... Prvo, Sadolin se ne maže direktno na MDF (u četu smo došli do zaključka da je gornja ploča od furniranog MDF-a). Ako su strane furnirane, onda možeš po DRVENOM furniru. Ivice koje si sekao ubodnom si prvo trebao da iskantuješ furnirom, pa tek onda Sadolin. Za sve ostalo se koriste drugi premazi. Na Bosch sajtu http://www.bosch-do-it.rs/hobimajstori/ ... ?view=list imaš nekoliko projekata za početnike kod kojih se koristi MDF i objašnjava našin kako možeš da ga ofarbaš u amaterskim uslovima.

Kant strane kod MDF-a su posebna priča za mazanje. O tome smo pisali po forumu, a ukratko se svodi da kod njih prvo dobro treba da zatvoriš sve pore, pa tek onda sledi mazanje. Za to zatvaranje postoje razni saveti, a ja ću ti reći jedan od njih: namažeš ih mešavinom 1-1 beli lepak za drvo i voda i lepo išmirglaš kada se osuši.
Post Reply