Radni sto - koliko smem da prepustim ploču?

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

postoje jos sivometalik,krem,boja bukve i tresnje,mozda plava i zuta(nisam siguran).:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
sphex
Šegrt

Post by sphex »

e pa odlično, jel imaš neku sličku u rukavu ili link nereklamirajući ;)
Last edited by sphex on 28 May 2010 11:02, edited 1 time in total.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

sphex
Šegrt

Post by sphex »

Hvala majstore!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Poklopac dolaze zajedno sa rozetnom (mada je obicno skinut, posto kroz njega ne prolazi dovoljna kolicina kablova.
Jedine boje u kojima sam nalazio rozetne su siva, crna i tamno braon (ne kazem da nema drugih).

Mislim na ovo:
http://www.artinvesthome.com/katalog.ph ... catID=1056
sphex
Šegrt

Post by sphex »

Dižem temu samo da je zatvorim ;)

Evo konačno, posle veće pauze, radna ploča je gotova! Nisam stizao nikako da organizujem prevoz, ali zahvaljujući prijatelju konačno je stigla.
Daklem, naručena je ploča od opl. iverice 205 x 82 cm (gornja) od 18mm, a donji deo nije puna ploča već je iz delova opl. iverice od 18mm odrađeno u krug po ivicama, različitih dimenzija (kako bi olakšao samu ploču a i uštedeo na materijalu). Odustao sam od ultrapasa, tj. laminata preko kao finalnog sloja - budžet. Sve spojeno, zatim na CNCu probušena tri otvora (hvala mbole! za savet) od 80mm prečnika, za kablove i slično i na kraju ABS kantovanje spolja ukrug. Ploča je pričvršćena za metalnu podkonstrukciju sa početka teme vijcima 4x60mm, mislim da ih beše 10 kom. Po tri na dužim stranama i po dva na kraćim - pa da 10 komada. Konzolni deo se sasvim ok ponaša, tih 25cm viška je taman leglo. Inače za stolom glat rade dvoje, ima mesta i za kanc. pribor i ostalo.... Baš smo zadovoljani!
Poklopci za rupe, ili rozetne su legli ko d... na nošu. Naravno ko za inat u celom celcijatom gradu (Bgd-u) nema belih, a njih sam prvo mislio stavljati pošto je r.ploča bela. Samo svetlo sive, crne, tamno braon i trešnja boje. Na kraju sam uzeo crne, pa pošto je ABS grafit tamno sivi, onda ne smeta, čak naprotiv možda je i bolje tako (a i kablovi su 90% crni) ;)

Eto hvala svim još jednom na korisnim savetima, nadam se da je i drugima koji razmišljaju o ovakvoj akciji pomoglo sve ovo. Staviću i neke slike, ako neko baš želi da vidi finalni proizvod, mada pošto je malo tu bilo ručnog rada ili neke specifičnosti (sem ideje i montiranja) mislim da nema potrebe opterećivati sad i fotkama.

Pozdrav
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Drago mi je da si rešio problem! :)

Samo ti stavi fotke, svi smo mi po malo deca i volimo slikovnice. Pozdrav.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

metabo wrote:Samo ti stavi fotke, svi smo mi po malo deca i volimo slikovnice. Pozdrav.
neće sa škodi.:):):)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
sphex
Šegrt

Post by sphex »

...i evo posle "kraćeg" vremena da postavim i slikovnicu kako je ispao sto.....utisci nakon 1,5 meseca je da nisam omašio u projektovanju. Funkcionalno i estetski nam paše. Slede slidže:

Image
Image
Image
Image
Image
Image

... nisam ga slikao čistog bez stvari na njemu i ispod, ali možda je i bolje ovako u upotrebi ;)
Post Reply