Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Hvala Tishler, znaci ti si ovo nasao ovako komplet, cev sa ovim klizacem.Imam 2 lastina repa ali su kao i kod tebe poprecno u odnosu na pravac kretanja kolica. Izmislicu vec nesto. Ova vrata su ti extra, samo jel bi hteo da ih uslikas i sa druge strane, zbog lajsni. Jel ih radis po istom principu kao i kod polukruznog stakla, samo na jednu lajsnu, hvala.
Last edited by drvodeljac on 11 May 2010 07:42, edited 1 time in total.
drvodeljac wrote:Hvala Tishler, znaci ti si ovo nasao ovako komplet, cev sa ovim klizacem.Imam 2 lastina repa ali su kao i kod tebe poprecno u odnosu na pravac kretanja kolica. Izmislicu vec nesto. Ova vrata su ti extra, samo jel bi hteo da ih uslikas i sa druge strane, zbog lajsni. Jel ih radis po istom principu kao i kod polukruznog stakla, samo na jednu lajsnu, hvala.
jeste na svakom otvoru za staklo radim samo 2 lajsne
evo jos vrata
koja su stavljena po strani kao i ostali zapoceti radovi jer moram da zavrsim biblioteku
Tvala Tishler, na slici se vidi da si profil skinuo glodalom, a sta radis sa ovim ostatkom, da li i njega skidas do ispod kontra profila , mislim kako izrezes lajsnu da se uklopi sa profilom , da li je pustis mlo duze pa je podvuces u kontra profil. hvala izvini ako te malo maltretiram
drvodeljac wrote:Tvala Tishler, na slici se vidi da si profil skinuo glodalom, a sta radis sa ovim ostatkom, da li i njega skidas do ispod kontra profila , mislim kako izrezes lajsnu da se uklopi sa profilom , da li je pustis mlo duze pa je podvuces u kontra profil. hvala izvini ako te malo maltretiram
ostatak skinem sa rucnim frezerom ili dlijetom obradim do kontraprofila a lajsne na krajevima obradim sa kontraprofilom tako da one nalijezu na profil ...nema podvlacenja ..slike sam stavio u postu #127
mnogo mi se dopada ova biblioteka, podseća me na nameštaj sa dalekog istoka
ako nije tajna, jeste li samo razmeravali osnove kvadratnih polica i onih pravougaonih, ili ste pratili neko pravilo?
Hvala...
nema tajne a jedino pravilo koje pratim je projekat koji dobijem od dizajnera ove biblioteke ili nekog drugog namjestaja ...ne zamaram se oko dimenzionisanja i razmjeravanja ..dobijem sve mjere i radim ...jedini problem koji sam imao kod ove biblioteke sto nisu dozvolili da police postavljam na neke vidljive nosace