makaze za francuza

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
singer
Glavni moler
Glavni moler

makaze za francuza

Post by singer »

da li je neko od vas montirao makaze za bracni krevet 160x200,dobro bi mi dosli saveti i neke mere(skice)za razmake rupa i ostalo da se ne igram lutrije i nepravim kojekakva pomagala.:rolleyes:
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Pa jesi kupio makaze?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

jesam.:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Moraces da se igas,nazalost nema standarda kod nas(Srbiji),svaki proizvodjac fura neki svoj fazon.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

igracu se ali neznam da li se montiraju skroz polegnuta(ispruzena )ili se ostavlja malo mesa da nebudu federi fest istegnuti.:rolleyes:
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Zavisno od modela makaza,mi neke povremeno sto uzimamo postavljamo ravno donji deo sto ide u kutijugornji samo spustimo odozgo ali sto kaze Dule valja ti malo i da se igras.
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Kako god radiš obavezno stavi ojačanje od bukovine tamo gde šrafiš i koristi što deblji šraf! Ja uzimam makaze u VNV Hemik-u koje su navodno Hafele.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Ja ravno,paralelno kako god da zoves.
Da opruga nategnuta(skidam je dok ne ustelujem,posle samo busis rupe po sablonu)
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

makaze sam pazario u Andrijasevicu(fabrika)moze da se postavi svakako i dublje i plice(nema odredjenog pravila)ja sam postavio tako da su federi u spustenom polozaju fest nategnuti,pa cemo videti sutra kad namontiram kutiju kaku ce pricu pricati,u svakom slucaju hvala na svim "skicama,merama,nacrtima,sablonima".:lol::lol::lol:
pozdrav!!!
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Staces kad nemamo bolje,vazna je podrska!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

I kakvi su rezultati, ja isto stavljam tako da su federi maksimalno nategnuti ali imam jedan veliki problem a to je jacina federa!
Dakle makaze koje nabavljam imaju po 2 federa po strani(ukupno 4 na krevetu) i sve odlicno funkcionise na manji krevet ali na bracne kad stavim dusek nema sanse da mogu da drze u podignutom polozaju!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Sasa wrote:I kakvi su rezultati, ja isto stavljam tako da su federi maksimalno nategnuti ali imam jedan veliki problem a to je jacina federa!
Dakle makaze koje nabavljam imaju po 2 federa po strani(ukupno 4 na krevetu) i sve odlicno funkcionise na manji krevet ali na bracne kad stavim dusek nema sanse da mogu da drze u podignutom polozaju!
danas cemo videti kad postavim(bogami i madrac koji ide na nj. je "mastan" ali su ga i masno platili(imaju beogradjani parinja).:)
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

I?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Sasa wrote:I?
strpite se jos malo ,sve je pripremljeno za sutra,danas sam rmbacio druge stvari a ono najsladje sutra.:)
pozdrav!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nije me bilo par dana (posao).
Drugar je svojevremeno pravio iskljucivo krevete, pa se dosta igrao sa makazama. Sad je kasno da ga zovem, al videcu sutra.
Koliko se secam, veliki bracni krevet ni kod njega nisu mogle da drze makaze. Uvek je stavljao jednu "motku", kojom se to podglavljivalo, a makaze su samo pomagale da se podigne.
E sad, dal je trik samo u boljim (skupljim) makazama, ili je to bas tesko izvodljivo ne znam, al saznacu.
Post Reply