Mala busilica?

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
dragisa dragisa
Majstor

Post by dragisa dragisa »

Koliko to zadovoljstvo košta?
Gledao sam nešto u Merkuru, ali se ne sećam cene.
Tri puta meri, jednom seci... i tako jedno pet šest puta
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

dragisa dragisa wrote:Koliko to zadovoljstvo košta?
Gledao sam nešto u Merkuru, ali se ne sećam cene.
Evo ovako sada stoje stvari:

Mene je koštalo na akciji (sa koferom) 8.500 din. i bez sajle a za futer ne mogu da se setim cene !

Sada sam ih nazvao i rekli su mi da nemaju sa koferom ali imaju :

http://www.dremeleurope.com/dremelocs-d ... cat_id=471

a kofer daju gratis prilikom kupovine kao što je na slici:

http://www.dremeleurope.com/dremelocs-d ... cat_id=471

komplet sa te slike trenutno nemaju a cena "DREMEL® 300 Series (300-30)" je u VP 5.609 din.

Futer je u VP 1.058 din.

Å to znači da sada to "zadovljstvo" ukupno sa futerom bi koštalo u MP 6.619 + 1.248 = 7.867 din. tj. manje nego što sam ja platio pre oko dve godine !
Ko hoće, nađe način, ko neće - nađe opravdanje
Branislav
Majstor početnik

Post by Branislav »

Gledao u Woby ponudu malih masinica za graviranje.Womax je oko 1700din.Ima prihvat za 3.2mm burgiju.Inace moze da prihvati od 1.5-3.2mm i kupuje se posebno.Ti prihvati,biaks,futer(lice na nekadasnje patent olovke sa grafitnim jezgrom) ima samo u kompletu sa raznoraznim glupostima za graviranje i kosta sve skupa oko 1.500din.Posebno nema.
Drugari da li ima da se kupe negde samo ti prihvati,biaks ili futeri a da ne kostaju kao jos jedna alatka.
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

Branislav wrote:Gledao u Woby ponudu malih masinica za graviranje.Womax je oko 1700din.Ima prihvat za 3.2mm burgiju.Inace moze da prihvati od 1.5-3.2mm i kupuje se posebno.Ti prihvati,biaks,futer(lice na nekadasnje patent olovke sa grafitnim jezgrom) ima samo u kompletu sa raznoraznim glupostima za graviranje i kosta sve skupa oko 1.500din.Posebno nema.
Drugari da li ima da se kupe negde samo ti prihvati,biaks ili futeri a da ne kostaju kao jos jedna alatka.
Poštovani kolega i imenjače,
u vezi ovog problema postovao sam dva puta a sad i po treći put. Sa tim problemom borio sam se malo ranije i o tome možete videti na ovim linkovima:
viewtopic.php?id=528
viewtopic.php?id=540

Nemate neke velike mogućnosti sa Womax biaksom jer u kompletu nudi samo dve dimenzije steznih čaurica i to za fi 2,4 i 3,2 mm.
Otišao sam malo i na sajt wobyshop http://www.wobyshop.com/KatalogProizvoda.aspx pa me je iznenadilo da i oni nude DREMEL kao novo kod njih ali kažu da trenutno nisu u mogućnosti da prikažu cene. To sa cenama je od skora počelo i kod njih i verovatno je razlog ova nestabilnost dinara.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Za male burgije (ispod 2mm) caure su bolje resenje od stezne glave. Pored toga stezna glava je dosta glomaznija od caure, a za fine i precizne radove to je dosta bitno. Recimo kad negde treba da zavuces vrh.
Imam dremel (iz neke starije seriije, ali mislim da odgovara ovoj 300), i biax za njega, oba sa caurama, a imam i jedan minicraft, i jako retko ga koristim upravo zbog toga sto ima stezju glavu koja je iako minijaturna i dalje "budza" u odnosu na caure.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Branislav wrote:Ti prihvati,biaks,futer(lice na nekadasnje patent olovke sa grafitnim jezgrom) ima samo u kompletu sa raznoraznim glupostima za graviranje i kosta sve skupa oko 1.500din.Posebno nema.
:)
E pa mislim, stvarno... U cemu je problem sto to kosta ko cela alatka? Pa alataka je dzabe (zato sto je krs ko i sve ostalo sa imenom Womax).
Kupis auto za pola cene, pa ocekujes da ce i delovi da budu duplo jeftiniji?

Ima da se kupi a da ne kosta toliko. Dremelova garnitura caura, ako pase, kosta verovatno oko 2000-3000, bez ikakvih gluposti za graviranje :)
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

mbole wrote:...Ima da se kupi a da ne kosta toliko. Dremelova garnitura caura, ako pase, kosta verovatno oko 2000-3000, bez ikakvih gluposti za graviranje
Isprobao sam Bole i sigurno nepasu ni kod Womax-a niti kod Mastermax-a
dragisa dragisa
Majstor

Post by dragisa dragisa »

yetta, hvala na iscrpnom odgovoru.
Ne mogu da verujem da u ovoj zemlji nešto manje košta sada, nego pre dve godine.
Tri puta meri, jednom seci... i tako jedno pet šest puta
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

Evo jedne prilicno dobre male busilice sa ozbiljnim futerom (kliknite na sliku):
Image
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

Kod rezbarenja ,nakon glodalice i raznih dlijeta ,ovakvom busilicom radim na finisiranju Nabavio sam je prije 7 dana i dobro dode u ovom poslu..
Last edited by tishler on 02 Mar 2010 21:17, edited 1 time in total.
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
Branislav
Majstor početnik

Post by Branislav »

Danas zavrsavam pricu sa malom busilicom,ceona brusilica,kako je pravo ime.Kupio u metrou cuvenu svetsku firmu "FireLine".;)Solidno izgleda spolja,135W je snaga i ima silne brusilice,smirglice,polirke,burgije itd.Broj okretaja od 15000-30000.Nije bucna i vec sam je nekoliko sati habao.Ima dva prihvata 3.2 i 2.4mm sto je meni jako bitno.Platio malo vise od 2000din.Garancija jedna godina.:)
Zahvaljujem se svima na diskusiji i pomoci.:cool:
Kupio sam jos jedno korisnu masinu koja je bila na akciji ali o njoj nekom drugom prilikom.:/
Last edited by Branislav on 07 Mar 2010 22:48, edited 1 time in total.
Post Reply