Sa kojim lepkom se lepi sundjer,a da nije sintelan?

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Misko
Pred-majstorsko zvanje

Post by Misko »

Dule wrote:Ma ne znaju nista(ipak su to samo trgovci),jedina razlika je u ceni i u tome sto se mogu nanositi pistoljem za farbanje(ja se nadam da moze i sa nekom punpicom)
Pa ovako ne mogu da tvrdim jer oko karakteristika lepka nisam razgovarao ni sa kim iz same radnje ( osim o ceni i td) ali ako si ih lično pitao onda je to druga stvar, mada ću pokušti da se konsultujem sa ortakom čiji otac a i on sam imaju radnju za proizvodnju nameštaja po meri i koriste lepkove( čim ga nadjem dečko je oženjen pa je kao i ja "non stop na službenom putu"). :lol:
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Cuo sam da postoji lepak u spreju za sundjere, tapacirunge u kolima i slicno
Postoji. Kupio sam ga na buvljaku pre jedno mesec, dva. Tezga je u glavnom prolazu (onom po sredini) sa desne strane. Ima dosta boja u spreju na njoj.
Glavna prednost mu je sto je u spreju, pa mozes lepo, ravnomerno i tanko, da ga naneses na mekan materijal kao sto je platno.

Inace sto se tice "topljenja" sundjera od strane neoprenskog lepka, stvar prilicno zavisi i od sundjera :) Ne ponasaju se svi sundjeri isto, niti je svaki sundjer isti.
Ne mora cak da ga bukvalno rastopi, ali je dovoljno da ga malo nagrize, i da na tom mestu kasnije sundjer bude tvrd. Ako je tvrd na mestu spoja onda ce vremenom da se odlepi.

Za ovaj dvokomponentni za drvo sprej/cetka prvi put cujem. Jel se secas nekog trgovackog naziva?
majstorica
Šegrt

Post by majstorica »

E zaista je taj lepak u spreju odličan.Ja sam to snimila na nekoj engleskoj seriji gde se neki lik bavi kompletnom restauracijom vozila izmedju ostalog i tapaciranjem i svim što spada u to i tražila sam ga iz Nemačke i stvarno je odličan nema šta ne lepi i što je naj važnije ne prolazi kroz materijal i ne ostavlja fleke.Lepila sam i sundjer sa njim i nemam nekih problema.Sada vidim da ga ima u "Uradi sam" ma da nije ista firma i ne znam da li je istog kvaliteta ovo je neki"ProSol"Sprruhkleber i košta 14 eura.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Cuo sam se sa ljudima,rekao mi je da se nanosi pistoljem,da jedan ne gori a drugi gori,i sve ono sto si nam ti rekao,salju mi cenovnik i katalog pa kada stigne javim sta je novo.
Sici cu do "Uradi-sam"i bas cu da uzmem da probam kada ga hvalite(salim se treba mi nesto takvo)
Dean
Majstor početnik

Post by Dean »

uuuuuuuuuuuuuuu tigar od kada to nisam probao - ovaj... mislim...ljepio s njim :D
kaste
Šegrt

Post by kaste »

Ja sam prilikom tapaciranja nekih klupa premazao drvo lepkom za drvo i zatim preko nabacio sundjer i ostavio da prenoci. Sutra dan sam bez problema rastegao platno i tapacirao preko platnom.
Mislim da je najjeftiniji?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ta strana koja je do daske (ili bilo kojeg cvrstog materijala) nije problem. Ona manje vise treba samo privremeno da drzi, dok ne stegne tapacirung preko.
Problem je sa drugom stranom, to jest onom izmedju sundjera i platna, posto ona mora da bude savitljiva, a za neke stvari mora i ta strana da se lepi.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Da to je klupa i imao si dovoljno vremena,prilikom izrade veceg broja komada i veceg broja sundjera po komadu,strasno je bitno (osim dobrog spoja) i pocetvo vreme vezivanja,nacin nanosenja,mogucnost kontrole kolicine nanetog lepila itd......
s-mart
Zarezivač olovaka

Post by s-mart »

velja wrote:Cuo sam da postoji lepak u spreju za sundjere, tapacirunge u kolima i slicno. Ja to nisam video ali kazu da postoji. Na netu sam video i dvokomponentni lepak za drvo .................
U Wurth-u (www.wurth.co.yu) imaju bogat izbor različite hemije (između ostalog i lepak u spreju), kao i raznih alata, šrafovske robe, itd.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

A na sajmu svasta,izmedju svega ostalog i lepak za sundjer a da nije sintelan.
Fantastican,izuzetno jak,nanosi se pistoljom(dizna 1.5-1.8),kretko vreme vezivanja,cena prava sitnica.
Hvala svima.
KLEIBERIT
Lepak za sundjer C 135.6
Firma DEPROM
063/88-53-453
;)
Post Reply