Prije svega ljepi pozdrav, forum je stvarno prekrasan puno savjeta i pomoći se može naći...
A sad da se i predstavim..nisam stolar nisam šegrt ali volim drvo i raditi sa njim ...E sad s obzirom da polako ulazim u stolariju imam par pitanja, zamoliču vas za savjete i vaša mišljenja no prvo..današnje pitanje..
U razmjeni sam dobio ovaj stroj pa me interesira jel neko možda zna proizvođaća i recimo koja bi bila cijena, da ga prodam i kupim sebi neki drugi alat (trenutno tražim frezer ima koj savjet...hobi..gledam B&D KW900E)
evo i slike
http://img96...us/g/021910155618.jpg/
pozdrav i hvala
deni
BLANJALICA
Oko ove masine treba puno da se radi da bi se dovela u radno stanje.Nema ni nozeva,ne vidi se ni motor (osim tog Koncara u dnu slike),itd.Sve se to uglavnom da srediti ali je pitanje koliko to kosta.
Sto se tice B&D KW900E ja ga imam i meni je ok (mada skupljam pare za Hitachi M12V2,bice moj kad tad).Za nas hobiste je odlican,samo kvalitetnija glodala (ne oni kineski komplet za 10e ) i udri.Jedina mana mu je firung/vodjica koja ima obicaj da se klacka i koji je mene dovodio do ludila ( na kraju sam ga preradio)
Sto se tice B&D KW900E ja ga imam i meni je ok (mada skupljam pare za Hitachi M12V2,bice moj kad tad).Za nas hobiste je odlican,samo kvalitetnija glodala (ne oni kineski komplet za 10e ) i udri.Jedina mana mu je firung/vodjica koja ima obicaj da se klacka i koji je mene dovodio do ludila ( na kraju sam ga preradio)
Last edited by DEJANP on 20 Feb 2010 20:47, edited 1 time in total.
Ovaj B&D o kome pricate sam jednom "na suvo" gledao u Metrou. Nije mi se bas dopao. Prva stvar koju sam primetio je isuvise lufta u vodjicama (klacka), a sve skupa mi deluje nekako "kilavo" odradjeno.
Ne znam doduse koja mu je cena (nisam nesto ni gledao a i bilo je poodavno), a i ja sam prilicno razmazen po pitanju kvaliteta alata, tako da me mozda ne treba uzimati za ozbiljno
Ne znam doduse koja mu je cena (nisam nesto ni gledao a i bilo je poodavno), a i ja sam prilicno razmazen po pitanju kvaliteta alata, tako da me mozda ne treba uzimati za ozbiljno

Kako si to preradio frezu da se ne klacka?DEJANP wrote:Oko ove masine treba puno da se radi da bi se dovela u radno stanje.Nema ni nozeva,ne vidi se ni motor (osim tog Koncara u dnu slike),itd.Sve se to uglavnom da srediti ali je pitanje koliko to kosta.
Diskusija u temi je prešla u razgovor o Hitachi M12V2 glodalici.
viewtopic.php?pid=24502#p24502
viewtopic.php?pid=24502#p24502