Taj tvoj Festoo i nije tako lošJos stavis plasticni umetak koji stiti od krzanja (zero clearance sto bi rekli), i divota.

Nisam bas razmisljao o Festoo zbog cijene. Njihovu pilu mogu dobiti za cca 2400 a bosch za cca 1800.mbole wrote:Iskreno receno, nisam znao kolika je cena ove Bosch-ove. Sad pogledah i vidim da je oko 220-240 Eur (gledao sam cene u Nemackoj)
Posto razlika nije prevelika, mozda mozes da razmislis i o Festu Trion 300 koji je u Nemackoj 281 Eur (sa elektronskom regulacijom i u koferu).
Koliko sam uspeo da izguglam u Hr je cena za ovaj Bosch oko 1700 Kn, a za Festo oko 2000 (obe bez PDV-a)
Po karakteistikama su jako slicne, ista snaga, obe imaju elektroniku za konstantan broj obrtaja, obe su sa SDS prihvatom...
Malu prednost Bosch ima u nacinu podesavanja ugla papucice, a festo u mogucnosti primene sine (nisam video tu opciju za Bosch).
Ja sam jedno 2 godine koristio BOSCH GST 135 BCE ubodnu pilu, nakon toga sam kupio Makitin top model 4351FCT.djuro2 wrote:Nisam bas razmisljao o Festoo zbog cijene. Njihovu pilu mogu dobiti za cca 2400 a bosch za cca 1800.
Karakteristike su kao sto si i sam nave vrlo vrlo slicne...
Uf uf. Vi koji imate Bosch jeste li imali ovakvih iskustava sa pilom?tomislavm wrote:Po meni Bosch ima jednu prednost a to je mogućnost dodatnog učvršćivanja pilice za okomitiji rez i ta jedina prednost ne radi baš nešto.
I sa originalnim Bosch pilicama i sa nekim drugim uglavnom radi prejaki stisak pilice što ima za posljedicu jako zagrijavanje i pilice i ubodne pile.
Nije mi se jednom ubodna toliko pregrijala da sam trebao čekati da se ohladi i počne ponovo raditi.
U radu mi je dosta gruba i proizvodila je dosta vibracija u usporedbi sa Makitom koju sad imam.
Sad si već razmišljam da kad Festool izbaci novi model da ga uzmem jer je bolji i od Makite i od Bosch-a, pa da Makitu koristim za grublje poslove a Festool da radi fine stvari.
Uglavnom po mojem iskustvu Festool, Makita, Bosch (Dewalt nisam imao niti koristio).
Ali meni Makita definitivno mirnije radi, ima LED svjetlo i bila je kad sam ja kupovao 100EUR jeftinija nego Bosch..zašto onda uzeti Bosch?singer wrote:ja nemam tih problema sa svojom bosch gst,doduse nema to cudo za fiksiranje testere(levo-desno) i nezna sta je grejanje,nemojte vi ocekivati od te alatke cudo,ona je predvidjena za krivolinijski rez i "zavrsena prica",ako hoces strogo u vinklu ivicu kod debelog materijala zavrsi rez sa frezom,a batali taj "control"to ti netreba osim ako je prvi put vatas u ruke kao amater(tad ti ni to nece pomoci)nego samo rutina iosecaj za tvoju ubodnu.
pozdrav!!!
Onda ti je sasvim dovoljan i neki drljavi Einhell,ako hoces strogo u vinklu ivicu kod debelog materijala zavrsi rez sa frezom
kolega ja uopste ne sporim da je makita bolja od boscha,i prosto me cudi da je bila 100e makita jeftinija, verovatno bih i ja kao i ti kupio makitu.ma lazem kupio bih opet bosch.tomislavm wrote:Ali meni Makita definitivno mirnije radi, ima LED svjetlo i bila je kad sam ja kupovao 100EUR jeftinija nego Bosch..zašto onda uzeti Bosch?