Listovi i lepak za sperplocu
Listovi i lepak za sperplocu
Moze li se negde u Srbiji (po mogucnosti blize Beogradu) kupiti listovi i lepak od kojih se pravi sperploca?
Listovi od kojih se pravi sper ploca su obican furnir. Pri tom jeftin furnir da bi se isplatilo praviti sper od njega. Ako uopste ima kvalitetnijeg furnira na speru onda je on samo zavrsni sloj.
Sto se tice lepka, ne znam koji se koristi u industriji, ali mozes ih zalepiti bilo kojim lepkom za drvo.
Sta ustvari zelis da uradis? Pitanje ti je mnogo siroko.
Ne znamo da li hoces da pocnes proizvodnju spera ili da popravis ostecenje na nekom parcetu, ili nesto trece.
Sto se tice lepka, ne znam koji se koristi u industriji, ali mozes ih zalepiti bilo kojim lepkom za drvo.
Sta ustvari zelis da uradis? Pitanje ti je mnogo siroko.
Ne znamo da li hoces da pocnes proizvodnju spera ili da popravis ostecenje na nekom parcetu, ili nesto trece.
Aha. E pa izvinjavam se, nisam bas upucen u to, zato i pitam :-)
Pa hocu da izvedem neki oblik sa nekoliko krivina od 90 stepeni i mislim da nikako ne mogu da savijem sper plocu tako jer je ona kompozit i cenim da bih poremetio odnose slojeva a video sam snimak u kom tip napravi kalup i onda slaze te listove i polepi ih...
Dakle odem u onaj Darex i uzmem furnir???
Pa hocu da izvedem neki oblik sa nekoliko krivina od 90 stepeni i mislim da nikako ne mogu da savijem sper plocu tako jer je ona kompozit i cenim da bih poremetio odnose slojeva a video sam snimak u kom tip napravi kalup i onda slaze te listove i polepi ih...
Dakle odem u onaj Darex i uzmem furnir???
- maricaiivica
- Moderator
- maricaiivica
- Moderator
Singer ako bi radio paran broj listova sa jedne strane bi imao teksturu(pravac pruzanja godova) po duzini a sa druge po sirini table sto ja jos nisam vidio u upotrebi!
Sto se debljine tice ona se predvidi unaprijed pa se za odredjenu debljinu ploce koristi tacno za to predvidjena debljina furnira, ne koristi se ista debljina furnira za ploce od 8 i 10 mm, a isti je broj listova!
Sto se debljine tice ona se predvidi unaprijed pa se za odredjenu debljinu ploce koristi tacno za to predvidjena debljina furnira, ne koristi se ista debljina furnira za ploce od 8 i 10 mm, a isti je broj listova!
Last edited by Sasa on 10 Feb 2010 21:52, edited 1 time in total.
Sasa znam ja sta ti pricas,to rade fabrike sa presama,ali decko hoce sam da savija i lepi(tesko da ce on naci furnir po njegovoj zelji)pa mu se moze utrefiti da prilikom lepljenja dobije deblje ili tanje,a pogotovo sto nema presu(nemoze dobro da lepak istisne iz otpreska.na kraju krajeva ako mu se i utrefi paran broj zbog postovanja debljine nista strasno sto prvi i zadnji furnir nisu u godovi u istim pravcima.
pozdrav!!!

pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
- maricaiivica
- Moderator