Krivolinijska kanterica
Krivolinijska kanterica
Ne znam jeli nekome vec padala na pamet slicna ideja, a ja sam moju realizovao!?
Napravio sam krivolinijsku kantericu za kant trake sa vec nanesenim lijepkom od varilice za PVC vodovodne cijevi, pa ako nekome treba informacija i detalja neka pita?
Ja sam je pravio za kant traku od prirodnog bukovog furnira i isprobano radi perfektno!
Napravio sam krivolinijsku kantericu za kant trake sa vec nanesenim lijepkom od varilice za PVC vodovodne cijevi, pa ako nekome treba informacija i detalja neka pita?
Ja sam je pravio za kant traku od prirodnog bukovog furnira i isprobano radi perfektno!
- maricaiivica
- Moderator
Svi ste gledali one rucne kanterice sa fenom za skidanje farbe... I ti je krajnje dobro resenje (mislim na fen) a u stonoj varijanti nista lakse za napraviti
Last edited by maricaiivica on 19 Jan 2010 00:18, edited 1 time in total.
- maricaiivica
- Moderator
- maricaiivica
- Moderator
Sada mi je i konstrukcija jasna... Samo sa fenom mozes zalepiti i ABS, cisto ako nekada zatrebaSasa wrote:Znam da jeste, al ovo moje rjesenje ne grije prostoriju toliko koliko fen!
I samim grijacem direktno vrsis pritisak na traku, pa je prijanjanje izuzetno dobro, nema prekida u lijepljenju vec je traka svuda ravnomjerno zzalijepljena!!!
- maricaiivica
- Moderator
Kada sam pomenuo valjak, posudu i 200C, mislio sam na malu masinicu za nanosenje lepka na trake furnira koje verovatno bacas kao otpad ili za kant trakuSasa wrote:Ja sam napravio valjak koji se grije na 200 stepeni, a koristim trake sa nanesenim lijepkom.

Last edited by maricaiivica on 19 Jan 2010 00:32, edited 1 time in total.
- maricaiivica
- Moderator
Pazi, obicno se sastavi 5 plocica nekog metala koji zabusis za 2-3 stap grejaca (i jedan ce da radi posao) i dobijes kadicu u kojoj otopis lepak. Na vrhu, stavis valjak da mu osovina bude paralelna sa povrsinom otopljenog lepka i da bude umocen do pola u njega. Kada prevlacis furnir preko valjka ( sa gornje strane) on se okrece i nanosi ti lepak na furnir. Kada prevuces, lepak je jos vruc pa budi pazljiv 15ak sekundi
Last edited by maricaiivica on 19 Jan 2010 00:41, edited 1 time in total.