onda je bio mbole.
Mail iz Wobya mi je poslao njihov menager prodaje ( sad nije korketno da iznosim sadrazaj maila), ali moj utisak je da je odgovor u vezi matrixa bio iskren i posten. Rekao mi je da nakon kratkog vremena rada puca
ventiltor puca u kucustu i ostecuje motor. Zato su ga povukli iz prodaje. Ne znam koji je renome Wobyja kod Vas ove stvari pratim 3-4 meseca , ali mi deluju Ok. Prodavali su Einhel, kad su videli da ne valja izbacili su ga iz asortimana, od Womaxa drze jako veliki asortiman,drze Metabo ,Gude, Lux znaci za svakoga po nesto.
Ajde da se stavimo u njihovu kozu. Imas rezijske troskove, plate i trebas promet da bi imao pokrice za troskove. Metabo se ne prodaje svaki dan, retko koji amater bi to kupio u startu. To ce kasnije kupiti onaj deo hobista koji ce nauciti leckiju "jeftin alata-skup alat" i preci ce u polu profi ili profi klasu. Znaci treba nesto sto ce se prodavati svaki dan nesto sto je jeftino a nekako kvalitetno. Vase trziste je razvijenije ima kakvu takvu kkonkurenciju i kvalitet robe mora biti bolji. Niko ne voli da mu se roba vrati nazad u garantnom roku(na njegov trosak), e posle garantnog roka -to je opet biznis.
Pozdrav
PS Ako mozete nekako promenite naziv teme ovo "Lifam - St. Pazova" vise ne odgovara, adekvatnije bi bilo "ne daj boze da u Makedoniju kupujes stolni cirkular"
Jos jedan Pozdrav svima
Last edited by dikar on 31 Oct 2009 11:08, edited 1 time in total.
Dogovara se najpre kolicina zatim cena, e sad na ugovorenu sumu daju 10% ili rezerne delove ili iste masine.
Verovatno količina zavisi od kvaliteta. Negde ni 50% nije dovoljno Moja bivša firma je uvozila AIWA uređaje i to je bilo 3%.
dikar wrote:Ono sto si me "zezao" za uvoz
Jok ja
Ii sam si negde pomenuo ako imaju u Kini fabriku na znaci da su zuti, AIWA nije Keeway, Jijah, Jujan i sl
Mog prijatelja sa skuterima tih 10% nije pokrilo i morao da opet u Kinu po rezervne delove -opet kontejner i sreca njegova da je garancija na skutere 6 meseci pa je i dobro zaradio na tome. Kad sam ga pitao sta ce mu tolika rezerva relkao mi je da ce za godinu dana sve izaci i tako je i bilo.
Pozdrav
Ako mozete nekako promenite naziv teme ovo "Lifam - St. Pazova" vise ne odgovara, adekvatnije bi bilo "ne daj boze da u Makedoniju kupujes stolni cirkular"
Nisam se bas 100% zezao.
Dobar deo distributera (bilo cega, ne samo alata) je pocinjao upravo tako sto je uvozio alat ne direktno od proizvodjaca, vec od nekog trgovca u trecoj zemlji. Ne zaboravite da cene na veliko nisu kao one u radnji, da ti se skida lokalni PDV, i da tu uvek ostaje prostora za zaradu.
Metabo Å ta je ono NE sa strelicom na levo?
Za za ovaj detalj ga nisam pitao nagadjam samo -pa jednostavno na okreci na tu stranu jer moze biti svasta mozda i "buuum" motora i jos ako si oslonjen na nju dobices lepu frizuru
Mbole Nisam se bas 100% zezao
Ja sam se malo zezao, poslao sam jos jedan mail ali o tom potom.
metabo wrote:Diht je mašina broj 1! Bez abrihtera se može (na sajtu smo pisali o tehnici rada kada diht menja abrihter), ali bez dihta teško.
Dva dana trazim na sajtu, ali nikako da nadjem temu o tehnici rada kada diht menja abrihter, mozete li mi pomoci.
Onako usput pogledajte ovu masinicu iz PRC, izgleda lepo, a kavalitet ko zna mozda je i dobra cena joj je dobra, tamo je od 115-145$ http://jzx.en.alibaba.com/product/51659 ... e_Saw.html , ono desno mi igleda kao da ima i mesto za frezer.
Pozdrav
Last edited by dikar on 01 Nov 2009 22:26, edited 1 time in total.
Dva dana trazim na sajtu, ali nikako da nadjem temu o tehnici rada kada diht menja abrihter, mozete li mi pomoci.
Ovako na brzinu teško.
Tehnika nije komplikovana: fiksiraju se ravne daske sa strane "krive" koja treba da se abrihtuje. Tako se propusti kroz diht i poravna "druga strana" prema prvoj (donje ivice dasaka glume ravnu površinu). Kad imaš tako poravnatu jednu stranu priča dalje ide svojim tokom...
Nije to 100% tekst na koji sam mislio, ali princip je taj.
Kad nađem baš ono što sam hteo da ti pokažem, prijaviću.
Možda sam video i u nekoj literaturi...
Nemoj da z'uris jos nisam nabavio diht.
Jos nisam napravio ni radionicu treba da pregradim rupu od 2.5x 3m, i svakog dana kazem sebi aj sutra cu , a danas je dosla zima pa mi je bilo hladno, aj sutra mozda ce zatopliti =).