Skupo, jeftino, dobro, lose, moj tata je jaci od tvog tate itd

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Bas ste me pobrkali da je Jet kineska firma. Bas juce sam pricao sa njihovim zastupnicima kod nas koju su mi rekli da je to bila americka firma koju su kupili svajcarci . Da stvar bude jos interesantnija ako pogledate waranty na sajtu koji ste naveli - 5 godina, Makita , metabo daju do 3 godine. Ako je stvarno kineska sto se tice garancije sto je mnogo mnogo je. Ovih dana sam dosta trazio na netu stolni cirkular i bas mi je taj JET JTS 10 zapeo za oko, ako ga je bilo u Skoplju juce bih ga i kupio . Obaska cena 300$ = oko 200 Eur. Kod mene u Makedoniji za taj novac mogu kupiti samo Einhel tks 1500 (oko 190eur) koji opet vuce kineske korenje.
Stvarno sam ovih dana dosta trazio i primetio jedno kod pravih kinskih cirkulara rupa na listu je uvek 15.9mm gotovo 90% njih koristi ovaj standard. Dosad nisam imao stoni cirkular, nisam ih nikad pogledao unutra i ne znam sta znaci ta dimenzija 15.9mm. Mozda je osovina rotora tanja ili prenosni mehanizam.
To sto ce oni kad tad podici kvalitet desice se za koju godinu. Na sajtu alibaba vec su poceli i da prodaju online.
Ovde u Makedoniju pre nekoliko godina je usao Raider (sad ce neko reci opet guras raider) cene su kao kod Einhela ali imaju veoma dobar kvalitet.
Pozdrav
PS. U auto industriji ako hocete da otvorite fabriku i Kini trebate uloziti najmanje 200.000.000$ od cega u odeljenu za razvoj najmanje 50.000.000$ , s tim da 75% inzenjera bude iz Kine, a gotovo sve svetska firme su otvorili fabrike tamo. Odelenje za razvoj-ljudi moji oni hoce da nauce praviti dobre automobile. Zasad prave lose Druga generacija njihovog najboljeg auota Briliance na crash testu prosle godine je dobila 1 zvezdicu. Prva generacija - nijednu.
Last edited by dikar on 29 Oct 2009 10:22, edited 1 time in total.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

u vezi Jeta da je kineska firma
pogledajdte malo bolje na sajt jetwilton u sekciji about as >history
Jet je u Jetwilton grupacije jos od 1988 god (usla je kao americka kompanija), a powermatic od 1999 god.
http://www.jetwilton.com/eu/fertigung/e ... story.html Ove 2009 godine naziv Jetwilton je promenhjen u a ove 2009 godine naziv je promenjen u Walter Meier Manufacturing europe
Last edited by dikar on 29 Oct 2009 10:20, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

A ko je pomenuo da je Jet kinez?
Mozda imaju neku fabriku u Kini, ali oni su originalno USA firma.
To ko je koga kupio, i u cijem je ko vlasnistvu, je danas postalo maltene potpuno nebitno. Kapital se seta po svetu na sve strane, i ciji je je u sustini najmanje vazno.
Skoro je Jaguar kupila inndijska Tata (pre toga je bio Fordov), pa niko nece reci da je Jag indijski auto :)
Ni Celzi nije ruski fudbalski klub iako je vlasnistvo Romana Abramovica.
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Ma cije je sta nije bitno vazno je da je kvalitetno.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

stevan1846 wrote:Mislim da je kod Kineza problem u zavrsnoj kontroli. Ja imam pet masinica od Makite (nemam veze sa Makitinim zastupanjem) svaka proizvedena u drugoj drzavi, Japan,Kina,Engleska i Brazil.Kvalitet kod svih ujednacen.Sto se tice Kineza oni ce po mom misljenju ko Japanci prvo proizvoditi djubre a posle ce doci kvalitet.Naprimer njihov JET vec po preciznosti i kvalitetu staje na crtu zapadnim proizvodjacima.
Evo ovde sam video da je Jet "kineska" masina
Tacno je da svi veliki imaju fabrike u Kini (to je vec stvar prestiza), a oni manji narucuje proizvodnju.

Onako usput sigurno ste culi za Hugo Boss (jedna kosulja muska 150 evrica), e deo tih kosulja se 3-4 godina sio ovde u Stipu -Makedonija, e ove godine su se povukli i sad su sigurno u Kinu
Post Reply