Ručno rende - mehaničko

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
user
Šegrt

Post by user »

Ja sam danas kupio jedno rende marke Beast Tools. Jos nisam isprobao kako radi. Treba da odnesem noz da se naostri posto je izuzetno tup.

Cena je bila oko 800 din.
user
Šegrt

Post by user »

Ja sam kupio moje rende od uvoznika
http://www.microcer.rs/

http://microcer.rs/components/com_virtu ... 1TpTUe.jpg

Danas sam ih zvao da ih pitam da li imaju rezervni noz za isto rende ali oni su mi rekli da nemaju i da ne drze rezervne delove?

Da li neko mozda zna da li ima negde da se nabave posebni rezervni nozevi za rucno rende sirine 5 cm?

Metabo:
Slika je mnogo velika za one koji imaju spor Internet, a ima i takvih. Ostavio sam link, a ako želiš da je i prikažeš smanji je da bude velika do 30K.
Last edited by metabo on 30 Sep 2009 16:51, edited 1 time in total.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Kao i obično, cene ni pomoću mikroskopa ne možeš da nađeš.

Kad pre potroši taj nož, pa ti treba rezervni?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ovo jako lici na ovaj Rico sto sam ga ja pazario. Bice da ih je pravio isti kinez :)
Ustvari ne da lici, nego je identicno, jedino ne vidim natpis na "zabi", moguce je da se samo po njemu razlikuju.
Noz koji dodje uz njega je inace od prilicno kilavog celika, previse tanak, i lose okaljen, tako da i kad bi imali ne isplati se da ga kupujes.
E sad, naci kvalitetan noz za rende je na ovim prostorima skoro "mision imposible".
Ja imam jedan od nekog starog rendeta koji je bas onako dobar. Nisam siguran da li je delimicno kaljen ili je cak laminiran (strana do ostrice je jako tvrda, a suprotna strana meka i zilava).
user
Šegrt

Post by user »

metabo wrote:Kad pre potroši taj nož, pa ti treba rezervni?
Nisam potrosio noz samo hocu da imam rezervni.
mbole wrote:Noz koji dodje uz njega je inace od prilicno kilavog celika, previse tanak, i lose okaljen, tako da i kad bi imali ne isplati se da ga kupujes.
Meni se mozda i isplati iz razloga sto ja radim stolariju iz hobija.

Kada sam kupio rende noz je bio toliko tup da sam morao da ga nosim prvo na ostrenje. Mogao si preci prstom po njemu.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Nisam potrosio noz samo hocu da imam rezervni.
Iskusno
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Meni se mozda i isplati iz razloga sto ja radim stolariju iz hobija.
Kada sam kupio rende noz je bio toliko tup da sam morao da ga nosim prvo na ostrenje. Mogao si preci prstom po njemu.
\
Ni ja nisam profesionalac, al to ne znaci da moram da imam kilav alat :)
Isti slucaj, samo sam ga ja ostrio sam.
U sustini rende nije tako lose, moze da uradi posao, samo da je noz malo kvalitetniji bilo bi daleko vece zadovoljstvo raditi sa njim.
milanbetter
Majstor početnik

Post by milanbetter »

Kako sam da naostrim noz rendeta?
Moze li kamen za ostrenje kose iz Wobyija?
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Imas temu o ostrenju na forumu. Najjeftiniji nacin za pocetak je smirgla, raznih granulacija zalepljena na flot staklo. Komad flot stakla 30x50 cm debeo 10 mm kosta nekoliko stotina dinara, a sigurno ce ti zavrsiti posao. Mozes da se osluis da naucis da ostris iz ruke, ali je mozda pametnije uloziti nesto vremena i naraviti vodjicu, to traje jako kratko, ili kupiti za manje od deset eura Stenlijev, ili jos bolje Eclipse.

Kamen za ostrenje iz Wobija preskoci.
milanbetter
Majstor početnik

Post by milanbetter »

:) Hvala
Niko na ovom forumu ne voli Woby. Iako je to jedina radnja u Nišu koja ima "široku" ponudu stolarske opreme, počinjem i ja da gajim ista osećanja kao i ostali forumaši. Ne znam zašto.
:oskyldig:
Last edited by milanbetter on 16 Sep 2014 20:21, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Jel ima kod nas da se kupi eclipse?

Stenli znam da ima povremeno da se nadje.

A kamenje za ostrenje (koje nije odliveni beton :))... ima, al cena nece da ti se dopadne: http://www.lukovi.in.rs/Knife%20Sharpen ... l#japansko
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Auu Bole,

Ala ovaj dere. Kamen koji sve sa postainom iz Japana kosta 40 eura, kod njega je 105.. :D Recimo King S1 6000, kod http://www.toolsfromjapan.com je 29.9 eura, i postarina kod japanske poste je 9.9 Stvarno kod nas ima ovaca za sisanje. Jos se na ovo ni carina ne placa.

Da ne pominjemo da je King otprilike najlosiji vodeni kamen koji moze da se kupi. A odlicni su samo desetak eura skuplji, recimo za istu granulaciju, Sigma Power Ceramic je 39 eura, a Shapton 5000 45 eura.

Eclipse moze da se poruci sa e-beja, za nekoliko funti, + ne preterano velika postarina. Kod nas sam ga video recimo dva puta na buvljaku za poslednjih godinu dana.
Last edited by BR on 17 Sep 2014 07:56, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Znam da deru, al mnogima je jos uvek komplikovano/neznaju/nesigurno da narucuju sa neta.
brainless
Brzi dodavač alata

Post by brainless »

Ja sam tražio već neko vreme, i kupio sam u prošli petak na najlonu, dva komada, po znački bi rekao da su švapska, drvena, 200 din komad. Nikako da ih naoštrim.
Već 10 godina početnik.
Post Reply