Ja imam AEG iz 1988 god radi jos kao zmaj

A inace ako ti to namerasvas za pravolinijske rezove bolje uzmi cirkular ali svejedno moras imati i ubodnu ako mislis da baratas sa drvetom

pozdrav
Marko
Testerice? Ako je tolika razlika u osećaju možda je razlog pogrešan izbor testerice. Ja imam tu Bosch sa kontrolom preciznosti i prezadovoljan sam. Ne dešava mi se često da moram nešto da je štelujem. Pogotovu ne u toku rada. ne znam kako si podesio taj točkić i polugicu o kojima pričaš, ali kod mene treba prilična sila da se polugica opusti/zategne. O labavosti nema ni reči. Papučica stoji ko da je iz komada sa telom. Čak ima i jedan zubić koji se zaglavi na 90 stepeni tako da je prilično teško, da ne kažem nemoguće, omanuti prav ugao.Uglavnom, poenta je da je drugar kupio Makita ubodnu u istoj klasi, isto 720W, ista cena... Cim sam prvi put uzeo sa njom nesto da isecem odmah sam osetio razliku, masina sama sece!
Na to sam mislio kad sam rekao "kontrola preciznosti". Jeftiniji modeli nemaju tu caku. Za obične rezove, koji ne trebaju vrhunsku preciznost, ja tu funkciju uopšte ne aktiviram. Rez je i dalje kvalitetan, ali je napredovanje mnogo brže.Testerice su iste one krstaste, na "klik", s tim sto kod nasih ubacis, klikne, i stisnes ono dugmece koje stegne sa dve polugice sa stran testericu.
Možda tu grešiš. Ja otpustim polugicu, namestim papučicu, pritegnem točkić "skoro do kraja" i onda, na kraju, sve dotegnem polugicom. Nakon toga, sve je k'o skamenjeno.Ali imam utisak da taj zubic u zljebu malkice ima lufta, tako da ja uvek izmerim ugao izmedju ploce i testerice, pa ako nije bas 90 onda na tockicu malo otpustim, namestim ugao pa ponovo pritegnem, ne diram polugicu...
Nije banalno sve što pomaže. Mada, mislim da je sasvim dovoljna i mogućnost uključivanja "duvača" koji čisti liniju reza pre testerice.I sto mozda zvuci banalno, ali stvarno znaci, ima lampicu ispred futera koja osvetljava rez cim se upali testera.
Ne sumnjam, Makita je MakitaMisli, nijanse su u pitanju, ali stvarno sam ih osetio!