Makita 3901 - kekserica

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

samo..problem je kaj crijevo ne možeš nikako zakačiti..već je taj crni dio s unutarnje strane "ravan" tj. lagano konusni
Pa takav i treba da bude da bi obican plasticni kraj creva za usisivac (crevo od obicnog usisivaca), moglo da se utakne u njega, znaci blago konusan, isto kao sto su takvi svi priključci koji idu na usisivac (cetke...). Jedino ako mu je precnik neki koji ne odgovara standardnom usisivacu, ali onda ti treba samo neki prelaz.
da..to naranđasto je od kablova..struja..profil 32..ispada unutarnji fi nekih 25..što mi odgovara..nemam usisavač za radionu.
Pa cekaj, a gde ti je onda prikacen drugi kraj creva?
Keksaricin ventilator nema dovoljno snage da sam to istera napolje kroz crevo. On je napravljen koliko da to ubaci u vrecicu. Na drugoj strani creva mora nesto da usisava.
blum
Samostalni majstor

Post by blum »

mbole wrote:Pa takav i treba da bude da bi obican plasticni kraj creva za usisivac (crevo od obicnog usisivaca), moglo da se utakne u njega, znaci blago konusan, isto kao sto su takvi svi priključci koji idu na usisivac (cetke...). Jedino ako mu je precnik neki koji ne odgovara standardnom usisivacu, ali onda ti treba samo neki prelaz.
aha..pa da...kužim o čemu govoriš..istina..
Pa cekaj, a gde ti je onda prikacen drugi kraj creva?
Keksaricin ventilator nema dovoljno snage da sam to istera napolje kroz crevo. On je napravljen koliko da to ubaci u vrecicu. Na drugoj strani creva mora nesto da usisava.
ne..do sad sam radio samo sa vrečicom..i još ću jedno vrijeme..
ovo su pripreme..razmišljanja..kak da tu stvar rješim u radioni..moram se još pozabaviti usisavačem..vidio sam da ima zanimljivih rješenja..pa ću tako najvjerojatnije na jednog usisavača spojiti keksericu i glodalicu..za sad tako razmišljam..
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

metabo wrote:Ako koristite plastična creva za instalaciju koja ide prema usisivaču (cikloni, klasični usisivači....) obavezno ih uzemljite (uvijanjem bakarnom žicom i povezivanjem na uzemljenje zgrade/kuće). Radi se o tome da prašina prilikom strujanja kroz ova creva pravi elektrostatičko naelektrisanje koje može prouzrokovati varničenje, a ovo požar. Uvek mislite na bezbednost u radionici!
pazi kad za ovo nisam znao - u poslednje vreme gasim i osvetljenje (sijalice od ulicne rasvete) ako izlazim na dorucak i slicno - ima tu na njima one fine prasine i ko zna ...
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

E, moj Pajo. U zemlji Americi ne možeš da osiguraš radionicu protiv požara ukoliko ti nisu zadovoljeni svi potrebni uslovi. Ovaj je vrlo bitan. Takođe, iz osiguravajućih društava savetuju klijente da prođu video kamerom par puta godišnje po radionici i da na glas pričaju šta se sve vidi od mašina, alata i proizvoda. Samo tako im priznaju štetu. Dok ne dođemo na njihov nivo, ajde bar da sačuvamo glavu :)
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

ma tip se upalio / doduse ne u stolarskoj radionici / od praznog produznog kabla "kineskog" - nije ga iskljucio preko noci
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

blum wrote:moram se još pozabaviti usisavačem
Videh u nedelju na buvlajku polovan, ali u dobrom stanju Festov CT 22 za 300 evra (sad ne zapamtih jel bio CTL ili CTM, ipak ce pre biti da je CTL).
Ih, da su mi samo stigle parice od ovog tezgarenja s kojim se patim od petka... :(
Al neka, pazaricu ja njega, kad tad :)
zoranp
Majstor stolar

Post by zoranp »

Imam tu keksericu i kopčam na nju usisavač za veća keksanja, a i koristim i njenu originalnu vrećicu za manje posliće.

samo sam za usisavač napravio adapter cijev manjeg promjera od instalacijske cijevi za odvad kondenzata klima uredjaja. :lol:
blum
Samostalni majstor

Post by blum »

mbole wrote:Al neka, pazaricu ja njega, kad tad :)
glavno da ga imaš na oku :)
blum
Samostalni majstor

Post by blum »

zoranp wrote:Imam tu keksericu i kopčam na nju usisavač za veća keksanja, a i koristim i njenu originalnu vrećicu za manje posliće.

samo sam za usisavač napravio adapter cijev manjeg promjera od instalacijske cijevi za odvad kondenzata klima uredjaja. :lol:
unutarnji dio je gladak ?
jel gibljiva, savitljiva ?
koji je fi ?
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Vidim da je ova tema dosta stara ali ja imam problem u vezi usisavanja,odnosno kupio sam desetak metara tog narančastog crijeva za struju i sproveo do cirkulara i stolne bušilice te priključio na postojeće crijevo od 3m. na festoolovom usisavaču i upalio cirkular da vidim kako radi kad se nakon 2 sekunde počelo čuti tako jako pištanje kroz to narančasto crijevo da mi ni slušalice nisu bile dovoljne da me ne zabole uha!
Molim neki savijet ili moguće riješenje problema ako se netko susreo s istim problemom! Hvala unaprijed!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ti si kupio buzir za struju a on unutra nije gladak zato zvizdi.:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Post Reply