Imam jedan stari diht/ abrihter koji planiram da uskoro počnem da dovodim u radno stanje. Å to neće biti baš brz projekat..
Trebala mi pomoc oko sledećih stavki.
Dith na sebi ima zamajac, koji je vezan kaišem za glavno vrteno. Zamajac pogoni manji zupčanik, koji se ne vidi na slici, koji pogoni veliki zupčanik koji okreće pogonske valjke. Između malog zupčanika i zamajca postoji čaura koja može da se pomera polugom između dve pozicije. Poluga bi trebalo da menja brzine vucnih valjaka ili da ih uključi / isključi.? Koliko sam ja mogao da vidim, valjci se okreću u obe pozicije, a ono mi ne deluje kao mehanizam za promenu brzine..
Drugi problem. Motor koji se delom vidi na slici, deluje da je kacen naknadno na ram I generalno je loše sve urađeno što se tiče oslanjanja i veze na ram . Zbog malog prostora u radionici plan je da taj diht pomeram pomoću paletara do mesta na radionici kad treba da ga koristim. Motor smeta da se diht podigne kako treba. Moja ideja je motor odvojim i posebno ankerisem za beton.
Pitanje je da li je neko radi ovakvu modofikacju, posebno što se tiče odvajanja motora?
Da li neko ima dobar primer oslonca za motor? Motor je prilično težak, i treba mu jak oslonac. Nije mi problem da dizajniram oslonac, ali ne bih da izmisljam toplu vodu ako je neko to već uspešno uradio.
Ako je neko vec to radio, da li je koristio neke gumene oslonce, ili direktno vezao za beton?