Alat iz Lidla - Parkside i ostalo, iskustva

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Iskreno... nije mi bas najjasnije sta je tu prevara?

Jel moze da se kupi negde jeftinije?
Ne moze, posto ga vise nema tamo gde je bio jeftiniji.
Daklem... to mu je trzisna cena.

I da moze, jel te neko tera da kupis tamo gde je skuplje?
Ili ti je drugi krvi sto tebe mrzi da istrazujes?

Jel ti ponudjena cena ona koju si i platio?
Niko ti nije nudio po 1000 pa posle trazio 2000.

Niko nikome ne moze da zabrani da svoju stvar prodaje po ceni koja mu god padne napamet (kada se ne radi o proizvodima koji imaju kontrolisane cene tipa osnovnih zivotnih namirnica i slicnog).

Koga ja varam, ako recimo postavim da prodajem svoju polovnu brusilicu za 50.000 din?
To sto ima ista ili slicna takva da se kupi za 10.000... sta sa tim?
Ja ovu moju bas volim, emotivno sam vezan za nju, i tesko mi je da se rastanem, pa za mene ona vredi 50.000 :)
Nisam ja prevarant, nego je onaj koji je kupi budala.

Po toj logici, svaki trgovac na ovom svetu je po definiciji prevarant, posto svaki trgovac kupuje jeftinije da bi prodao skuplje.

Pogotovu veliki lanci koji kupuju velike kolicine, po cenama direktno iz kineske fabrike, a prodaju po deset puta vecoj.

Ako teramo mak na konac... taj alat i jese donet iz Nemacke. Doneo ga Lidl :)
Sad sto je prvo tamo stigao iz Kine...
A samo problem u nasim gavama je sto cim cujemo rec Nemacka uz nesto, smataramo da je to super, cool, naj...
yaki
Majstor

Post by yaki »

Frustracija proizilazi iz situacije da stalno vidiš u prospektu alat, a ne možeš da ga kupiš jer se ista ekipa nacrta pre početka radnog vremena ispred radnje i pokupuje sve i tako stalno.
Lidl baš briga, njemu je u interesu da se roba što pre proda. Jedini "lek" za ovaj "problem" je da se tržište zasiti i da se što širi krug informiše o realnim cenama i mogućnošću kupovine tog alata u radnji.
U tom kontekstu ovakvi postovi su vrlo korisni.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Normalno...
Ne smatram da je bas "moralno" takvo preprodavanje, ali uvek je bilo onih koji su kupovali karte za bioskop kod tapkarosa, posto ih je mrzelo da cekaju u redu, ili "kampuju" kad je u pitanju neki film koji bi bas svi hteli da vide...

Sam Lidl bi bez problema mogao da regulise ovo ogranicavanjem kolicine koju mozes da kupis na jednom racunu.
I to bi njima islo u korist, posto bi vise ljudi doslo da to kupi, a cela poenta ovoga je da vise ljudi dodje kod njih.
Sad... nisam siguran da li je to po nasim "modernim" propisima moguce.

Sory... zivite u sistemu gde je tako nesto "normalno".

Sa druge strane... malo mi ide na nerve prica o "neobavestenosti" u danasnje vreme.
Znas, on jadan nije znao... jok bre... njega je mrzelo da trazi.
Ili ga je mrzelo da ceka.
Nije problem... plati.

Kao klinac, kada bi me interesovalo da mi nesto kupe (tipa patike, gitaru, skije...) obigravao sam sve moguce prodavnice u gradu, znao napamet cene u svakoj od njih, znao tacno sta je ono sto hocu i gde ga ima... pa tek onda isao kod roditelja: jel bi mogli da mi kupite... to i to. Pa ako cena prevazilazi mogucnosti, vec imam spremnu rezervnu varijantu...

Jok... sada se krece u kupovinu patika, i klinac te zajebava ceo dan od radnje do radnje, te ove su ovakve, te one su onakve, te neeeee znaaaam daaaa liiii bih bas ove ili one...
E onda kad poraste ocekuje da ce i trgovci da se tako ponasaju prema njemu. Oce... al za pare.
yaki
Majstor

Post by yaki »

Ako pratite kp primetićete nekoliko likova koji su se specijalizovali za preprodaju Lidl alata, čak najavljuju da su zalihe nekog alata prodane i da očekuju skoru isporuku :)
Koliki debil moraš da budeš da ako te zanima neka stvar prvo je ne provučeš kroz google gde ćeš odmah naleteti na Lidl katalog i videti koliko to stvarno košta. Iskreno me fascinira, recimo jedan lik koji na sve živo lepi nalepnicu Metabo pa onda kinesku stubnu bušilicu od 70e ladno prodaje za 300e pri tome kao ima 15 i više njih koji prate taj oglas. :) i to radi godinama, očigledno ima uspeha u svom binisu.
Å ta drugo reći nego dok je ovaca biće i vune
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Potpuna besmislica, i jos po nesto, sto nije tema ovog foruma. Neko se zali zato sto ne moze da kupi nesto sto mu ne treba, zato sto je neko drugi spreman da da jos vise para za to isto.

Pre neki dan sam imao priliku da pogleddam potezni ger u lidlu, a koji dan pre toga da mi kod komsije bude ponudjeno da nesto odsecem na obicnom geru iste marke. Ovaj prvi, potezni je cist uzas, ovaj drugi na prvi pogled izgleda bolje, al samo izgleda, posto je u sutini isto sranje.

Ko god je spreman da kupi bilo sta od toga, uopste mi ga nije zao.
yaki
Majstor

Post by yaki »

E j***ga, a ja baš kupio taj potezni ger
:)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=h4g9ZZnCWgE[/youtube]
Last edited by yaki on 24 May 2020 15:28, edited 1 time in total.
LepoJeBitiFin
Majstor majstora

Post by LepoJeBitiFin »

yaki wrote:E j***ga, a ja baš kupio taj potezni ger

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=h4g9ZZnCWgE[/youtube]
I kakvi su ti utisci , kako se pokazao ?

Hmm , nesto mislim , ako je ovakav raspon cena i u Nemackoj ( Lidl ) kakve su tek guzve tamo ? , pa kad je alat kod nas

jeftin kod njih je bas bagatela ( ako uporedimo standard , primanja i prosecne plate )
ono sto znas da nacrtas znas i da napravis
yaki
Majstor

Post by yaki »

Za 100e ovo ne da je dobra kupovina nego premija. Nisam ga još probao, na leto stavljam laminat, imam Bosch PTS10 cirkular ali ovo mi je zgodnije i lakše za korišćenje zato sam ga i kupio.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Nema leka.. Ako je tebi dobro, onda dobro. Ovo pocinje da lici na pricu o Yugu, moskvicu, i mnogim slicnim stvarima koje zive samo u ovoj zemlji.

U Nemackoj lidl prodaje pored ovoga za Turke i balkance i ozbiljnije alate.
yaki
Majstor

Post by yaki »

Tvoj stav oko ovog alata je dobro poznat i bez obzira na moje iskreno poštovanje prema tom nesumljivom znanju za mene nije relevantan na ovu temu.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Vrlo bitna razlika je u svrsi posedovanja alatas. Ko god kupi Lidl alat ne kupuje ga da bi sa njim radio, nego daq bi imao osecaj posedovanja,. koji se vrlo pazljivo neguje u drustvu.

Pitanje koje si postavio
Koliki debil moraš da budeš da ako te zanima neka stvar prvo je ne provučeš kroz google gde ćeš odmah naleteti na Lidl katalog i videti koliko to stvarno košta.
moze da se malo promeni, i postavi na drugi nacin, da se kroz google provuce kako nesto uraditi bez alata koji taj posao ne obavblja, za manje para i tako da se napravi nesto kako treba. .

Kupci Lidl alata i u lidlu su potpuno jednaka kategorija kao i
Iskreno me fascinira, recimo jedan lik koji na sve živo lepi nalepnicu Metabo pa onda kinesku stubnu bušilicu od 70e ladno prodaje za 300e pri tome kao ima 15 i više njih koji prate taj oglas. smile i to radi godinama, očigledno ima uspeha u svom binisu.
Å ta drugo reći nego dok je ovaca biće i vune
Samo zbog toga sto im izgleda da su prosli bolje, o sebi misle kao o superiornijim od drugih clanova stada.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Za postavljanje laminata odradice perfektno.
Potpuno isto kao sto to radi moj womax koji je kostao trecinu manje, ili bilo koji kkupljen na bilo kom buvljaku, za bilo koje novce, ako uopste radi.

Samo nije to poenta gera.

Nego...
Lepljenje metabo nalepnice na alat drugog proizvodjaca vec jeste cista prevara.
Kaznjiva.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Laminat ce da odradi i rucna testera sa HT zubima, koja kosta deseti deo tog gera.
yaki
Majstor

Post by yaki »

BR znaš kako, ja sam formatiran u vreme kada je alat bio skup i nedostupan, iz tog perioda ostale mi neispunjene želje (traume i kompleksi) koje sad lečim kupovinom ovakvog alata. Mada stoji i ono, da prvi put kad ga upotrebim on mi se isplatio.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Ma shvatam da je tebi ovo kupovina lekova. I super je to, posto je to sto kupujes sve osim alata. No kao i svaki lek ovo ima nuspojave, od kojih neke nisu uopste bezopasne.

Najgora je sto ovakva ponuda neupotrebljivh stvari stvara kod prosecnog amatera utisak da se sve resava alatom pa makar i iz nazovi alat kategorije. Kad ti treba da nesto odseces pod uglom, kupis ger, umesto da za to upotrebis ono sto vec imas uz malo znanja i vestine. Cak i da prvi put ne ispadne dobro, ispasce treci put.

Umesto da se vecina uci da radi, uci se da se sve resava posedovanjem. Ako ne posedujes, ne mozes ni da uradis. A onda ti prodavci posedovanja uvaljuju djubre, iunmesto da se malo zagreje stolica i nauci.
Post Reply