dobio sam komplet glodala za frezer....cetri plava i tri crvena i nemam pojma cemu sluze ni kako se koriste.....molim pomoc ako itko zna......komplet se sastoji od 7 glodala od kojih je 5 potpuno ravno kao za utore , jedno je s malim nagibom i zadnje kao neko profilno....sa glodalima dolaze prsteni za distanciranje u razlicitim debljinama....na nekim glodalima postoje oznake : G , H, I i neke distance imaju oznake GH i HI pa pretpostavljam da ti prstenovi dolaze izmedju....razlicitih su sirina reza (od 6,5 do 16mm) i promjera od 250 do 290 mmm....molim za pomoc ili bilokakve korisne informacije....hvala
.....za prozore treba puno vise glodala u kompletu !?.....googlam na sve strane al i dalje nemam pojma kako se koriste.....jedan covjek mi je rekao da su to glodala za cepove (!?)......moguce?.....al kako se posloze i koriste?
Ona koja su fi 200 i vise su za cepove prozora,to zna samo onaj koji ih je pravio a tebi ostaje da ih slazes nasumicno pa dok ne ubodes.slovne oznake su mozda po redu a mozda i ne.
distanc caure idu nekim redosledom sigurno.
Kad bi znao za koji profil prozora su pravljene mozda bi i uspeo da ih uparis ali ti fale slogovi za duzinska .
nikad nisam radio prozore, pa mi je sve to novo i pomalo nejasno....moram jos puno uciti....nemam druge nego da experimentiram s kombinacijama......u svakom slucaju, hvala na odgovorima
Lp