Pozdrav,
Nekoliko pitanja... povremeno nakon rada premažem gusane radne ploče (abrihtera i cirkulara) uljem ili naftom. Primjetio sam da mi je ploča abrihtera prohrđala (crtice po radnoj ploči, malo hrapave). Bojim se da se to ne dogodi i na cirkularu.
Držim strojeve u podrumu kuće. Čime očistiti to malo hrđe? Od čega je mogla nastati hrđa na ploči abrihtera? Kako spriječiti to ubuduće?
Hvala svima
Održavanje radnih ploča strojeva
Sitne tragove skini skotch brajtom
Rdja nastaje usled kondenzacije i povisene vlage u prostoriji.
Moras da se boris sa njom na vise frontova.
1. Ubaci neki odvlazivac u prostoriju.
2. Imas napolju namenskih sredstava za zastitu od rdje, ali uglavnom neka vrsta voska ce pruziti pristojnu zastitu, ukoliko je redovno nanosis. Kao bonus dobijes lakse klizanje daske po ploci. Recimo neki od voskova za namestaj (pasta).
Rdja nastaje usled kondenzacije i povisene vlage u prostoriji.
Moras da se boris sa njom na vise frontova.
1. Ubaci neki odvlazivac u prostoriju.
2. Imas napolju namenskih sredstava za zastitu od rdje, ali uglavnom neka vrsta voska ce pruziti pristojnu zastitu, ukoliko je redovno nanosis. Kao bonus dobijes lakse klizanje daske po ploci. Recimo neki od voskova za namestaj (pasta).
Maltene svaki skotch brite ce raditi. Nemoj samo da uzimas bas najgrublji. Obicno sivi radi sasvim dobro.
Mislim na onaj sto se kupuje na metar iz traka sirine 110mm, ili eventualno u vec izrezanim komadima otprilike 11x20cm.
Moze i malo finija celicna vuna ako ti je ona lakse dostupna (cak je i bolja).
U sustini je cilj da skines samo rdju, a da ne diras osnovni materijal.
Sto se tice voska, ja koristim neki na koji sam slucajno naleteo na buvljaku jos pre bar 10 godina. Neki: Melerund Holz-Antik-Wachs
nadjoh...
https://www.bauundhobby.ch/wohnen-licht ... /p/3823527
Mislim na onaj sto se kupuje na metar iz traka sirine 110mm, ili eventualno u vec izrezanim komadima otprilike 11x20cm.
Moze i malo finija celicna vuna ako ti je ona lakse dostupna (cak je i bolja).
U sustini je cilj da skines samo rdju, a da ne diras osnovni materijal.
Sto se tice voska, ja koristim neki na koji sam slucajno naleteo na buvljaku jos pre bar 10 godina. Neki: Melerund Holz-Antik-Wachs
nadjoh...
https://www.bauundhobby.ch/wohnen-licht ... /p/3823527