Stolić bukva

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

MadVlad wrote:
Nikola wrote:Iz istog razloga ja koristim lakove na vodenoj bazi
Pa jel ti se desilo kad da ti taj vodeni lak također uzrokuje dodatno podizanje vlakana i hrapavljenje površine nakon sušenja?
Ko zna, možda se meni prašina nahvatala na friški lak preko noći
Pa, zato i idem vise ruku... Posle prve to sto se podigne osmirglam npr. smirglom 600, pa obrisem, pa opet izlakiram. Kad se osusi opet tu bude malo dlacica, nije sve glatko, pa onda uzmem 800, pa opet obrisem pa izlakiram. Pa onda 1000, pa obrisem pa izlakiram i tako redom, kolko hoces, dok ne budes zadovoljan...
Trt, mrt, zivot ili smrt!
MadVlad
Precizni šegrt

Post by MadVlad »

Nikola wrote:Pa, zato i idem vise ruku...
Ah, da ja imam radionu ili barem neku normalnu šupu, garažu ili slično, dao bi si i ja toliko truda.
MadVlad
Precizni šegrt

Post by MadVlad »

IZRADA POSLUŽAVNIKA

Imam još nešto tih bukovih letvica pa odlučio i njih pretvorit u nešto korisno. Posudio ideje od Velje i Bojana (RESPECT!!!), nadam se da neće biti tužbi :cool:. Konačan oblik bi trebao biti kao i Veljini, samo normalno bez furnira, intarzija i tih stvari. Ja sam još kilometrima od toga. Kaskam, ali napredujem.

Na OVOM LINKU se nalaze slike step-by-step, zasad samo kako sam napravio priručnu stegu i kako sam čeono zalijepio letve. Nastavak slijedi vjerojatno za vikend. Moji komentari su vidljivi kad se klikne na malu sliku.

Molim komentare, savjete, pritužbe i ostalo.
MadVlad
Precizni šegrt

Post by MadVlad »

MadVlad wrote:Na OVOM LINKU se nalaze slike step-by-step...
Update, nazire se konačni oblik
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

MadVlad wrote:Molim komentare, savjete, pritužbe i ostalo.
Sviđa mi se stega! Ja bih je nazvao iver-stega. Lucidno, nema šta. Samo što će ta jadna iverica brzo da kolabira :(
MadVlad
Precizni šegrt

Post by MadVlad »

Pa neka i kolabrira, tako i tako je napravljena samo za ovo. A ostataka iverala hvalabogu uvijek ima pa i nije problem napraviti novu po mjeri.
MadVlad
Precizni šegrt

Post by MadVlad »

Imam ja još tih bukovih podnica (ne bi čovjek vjerovao, a bio običan bračni krevet :D ) pa sklepao štafelaj.

Image

Još ga nisam pobrusio i lakirao, to ide slijedeći vikend.

EDIT: polakiran.

Image
Last edited by MadVlad on 01 Apr 2009 14:33, edited 1 time in total.
MadVlad
Precizni šegrt

Post by MadVlad »

Evo i poslužavnik gotov! Lakiran lakom visokog sjaja na vodenoj bazi, 3 sloja sa međubrušenjem granulacijom P400

Image
Image
Last edited by MadVlad on 01 Apr 2009 14:30, edited 1 time in total.
Post Reply