Trebam da napravim klizna vrata ali zbog budzeta ne mogu da budu od punog drveta. E sad, razmisljao sam da napravim kostur pa da ga oblozim HDF-om, nekim zgodnim, tipa americki orah. Sta misliite o tome?
HDF se lako ošteti. Probaj naći neku firmu koja se bavi tiskom na PET-g foliju. Ne vjerujem da je skupo, jednostavno se lijepi, a izbor dekora je neograničen
I ja bih stavio nesto sa furnirom, ali ne mogu da nadjem ovde kod mene, ili sper plocu pa poslednji sloj da bude od oraha, ali bas je slab izbor. Ako neko zna gde ima da se uzme na relaciji Zlatibor-Uzice, javite.
neznam kako kod vas ali ovdje u krugu se ploce od bukve 2m x 0.6m prodaju po cijeni od 100E (osmirglano samo, ti ostane bojanje ). Cijena za m2 iverica s nekim kvalitetnijim dekorom je 150-180kn m2. Ovdje neznam koji je budet ali za 50E bi se dalo napraviti krilo za klizna vrata.
Last edited by borism25 on 27 Jul 2018 13:33, edited 1 time in total.
Covek je lepo pitao za sta su vrata. Tako da ti komentar nije ni najmanje na mestu.
Da li su vrata za bife, garderobni orman, sobu...
I ne... nije isto dal su visoka 2.5 metra ili 40 cm, ni dal su siroka 60cm ili 2 metra.
urosn wrote:Znam za njih, imaju prodavnice i na Zl i u Ue ali nemaju na stanju, a ja bih pogledao pre uzimanja. Narucis kod njih a oni od TIS Ivanjica.
A Tis u Belgiji...
Sad mozes da biras gde ces da odes da pogledas
Zar nemaju uzorke na stenderu, za pogledati?
Kad sam rekao vrata, mislio sam na sobna, nekako sam mislio da se podrazumeva. Dimenzije su 250 x 90(cm). Pa nemaju, a da idem u Ivanjicu i ne bih bas. Mada nije problem izbor, znam sta bih, samo mi treba neko bolje resenje ako postoji. Vidjao sam tako uradjena vrata, od HDF-a, samo nisam radio sa njim i mislim da lepak ne hvata bas najbolje za melamin.
Hdf je jednostrano oplemenjen folijom. Druga strana se lako lepi a folija ide na lice.
Furnirani mdf i nema mnogo potrebe da gledas, postoji par modela kako se slaze furnir a ti izaberes. Svaki ce dobro da izgleda
Koja je maksimalna širina kliznih vrata koja je ok staviti na ugradbenom ormaru?
Jer moram napraviti ormar širine 220cm, da li mogu ići dva krila ili bolje tri?
visina je 250cm, da li je prevelika širina 110-120 cm? vrata bi po visini imala tri podjele.
Last edited by ninja on 04 Oct 2018 08:56, edited 1 time in total.