Na slici ispod se vidi komoda koju je potrebno da napravim.
U pitanju su frontovi od jasena i u drugoj varijanti od hrasta a korpusi bi bili od univera.
Frontove bih tretirao uljem.
Ono sto mene muci jeste ako se daske sloze i slepe kako treba hoce li se izbeci mogucnost savijanja prilikom rada drveta ?
Dimenzije frontova su 45x45cm
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
Furnir jeste i lakša i bolja opcija. Ali ako moraš raditi od punog drveta stavi kušake sa unutrašnje strane. Gledao sam na netu dosta ozbiljnu firmu kako pravi takva vrata, ako nađem link, poslaću ti
Naravno da moze, i da bude stabilno. Sve pokazali u videu, samo nisu objasnili.
Kod nas je jedini izbor orah, i to radijalno secen. I nema nikakvih problema. Ako imas dobro osusenu krusku, koja je odstajala, i naravno radijalno secena, moze takodje.
Kusaci nisu za to, u drugom videu pravi sto gde to ima smisla. Ne moze svaka konstrukcija na sve.
Naravno, drvo moras da okacis tako da moze da radi.
Izbor je na kraju ipak furnir, kusaci tesko da bi se uklopili ovde no nije na odmet za ubuduce da ih imam na umu
Orah jos i nekako da nadem aa sto se kruske tice nema sanse ps. sta se desava sa termo tretiranim jasenom ? jel on mozda pogodan za ovakve stvari ?
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
Ja sam kod sebe pravio od Bora 28mm ispalo nakraju 22mm, to je bilo sve namjenjeno brodskom podu i covjek nije uspio prodat, ja napravio fronte za kuhinju i komodu, isto tako sam i cijelu komodu od toga napravio i nije mi se nigdje izbacilo, sad vec ima 7-8mj. Nema stolara koji mi nije rekao da se nece izbaciti. Fronte se drze s 2 eventualno negdje 3 sarafa na ladicama 80x26cm dok su fronte na sarkama 78x39cm. Sve sam ih izrezao u jednakim velicinama i tako sljepio, stojale su 7 dana nakon hoblanja da vidim dali ce se neka od letvica izbaciti no sve je bilo ok.
A ovdje je i komoda
Last edited by borism25 on 26 Jun 2018 22:36, edited 1 time in total.