Pozdrav svima na forumu.
Pretragom na forumu ne nadjoh rešenje ( izvinjavam se ako postoji tema).
Pravim policu za knjige i računar od belog bora, obrađene daske 27mm kupljene u Uradi sam, koje planiram da obojim belom akrilnom bojom (Tessarol akril emajl ili Belinka Interier).
Čime biste štititli drvo od insekata i štetočina? Mislim na štetočine/ larve, koje se eventualno već nalaze u drvetu.
Sa obzirom na to, da je u pitanju nameštaj, ne bih koristila ove teške hemije tipa ŽiŽocid i sl. U stvari svi ti preparati za zaštitu od štetočina se preporucuju samo za ekterijer. a
Nema neke potrebe za tamanjenjem insekata, posto njih unutra nema zivih.
To je drvo iz susare, i susara je potamanila sve sto se eventualno nalazilo unutra.
Koristio sam upravo te daske belog bora i previse su nekako meke .bas ostaju ogrebotine kad se krositi bez zastite to sam resio akrilnim bezbojnim lakom . mbole je u pravu nema potrebe za tretiranjem suvo je kao barut
ancisai wrote:Sa obzirom na to, da je u pitanju nameštaj, ne bih koristila ove teške hemije tipa ŽiŽocid i sl. U stvari svi ti preparati za zaštitu od štetočina se preporucuju samo za ekterijer. a
Unapred hvala na odgovoru!
Nije potrebno ako na panelu nema rupica od insekata. Ali i neki premazi vec sadrze insekticide, sto mu dodje na isto, pa treba obratiti paznju pri kupovini.
Daske deluju suvo i zdravo. Ponegde ima malo smole, ali te delove sam izdubila i ispunila akrilnim kitom.
I jeste meko drvo, ali mislim da se nece toliko habati posto je u pitanju polica za knjige.
Hvala svima na pomoci
Farbam onda osnovnom akrilnom + akril emajl.