Grandiozno

Razne teme o raznim stvarima
Post Reply
nikolaz
Precizni šegrt

Grandiozno

Post by nikolaz »

Letos sam bio do Pozarevca da obidjem baku staru,pa reko ajde sa suprugom do Viminacijuma.Uradjeno je svetski.E sad ja ne bih pripadao ovoj versko-fanaticnoj sekti da se nisam raspitao kod vodica ko je radio konstrukciju kupola koje su prekrivene platnom,a lucna konstrukcija je od lameliranih jelovih greda i to samo iz 2 dela koja se spajaju na vrhu.Ja nisam mogao a ni sada ne mogu da shvatim kakvim je to stegama lepljeno,savijano,kako je zavrsno obradjeno,ko je to dizao,okretao,...Ono je stvarno monstrum konstrukcija.
Namerno sam slikap ljude pored jedne od greda da se vidi kolika je,a ima ih,...
Image
By nikolaza, shot with COOLPIX L5 at 2008-12-26

Image
By nikolaza, shot with COOLPIX L5 at 2008-12-26
nikolaz
Precizni šegrt

Post by nikolaz »

Ej moderatori,USERAO sam se dok sam trci tamo,trci vamo,klikni ovde,klikni onde,daunlouduj,aplouduj,pa zar nema neki jednostavniji nacin?!
Mladen
Pred-majstorsko zvanje

Post by Mladen »

АУ!
А ко ће то ошмирглати и лакирати за коју годину!?

ПС. Види се да си прави столар! Поред ископаног римског града, ти се одушевио гредама!:D
Last edited by Mladen on 26 Dec 2008 22:00, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

nikolaz wrote:Ej moderatori,USERAO sam se dok sam trci tamo,trci vamo,klikni ovde,klikni onde,daunlouduj,aplouduj,pa zar nema neki jednostavniji nacin?!
Na zalost nema. "I tata bi sine" sto bi rekli, al ...

Nego slicne, doduse prave, al bogami vece grede sam video negde krajem 90-tih kad su prosirivali Ciriski aerodrom, pa im je to sluzilo kao privremena konstrukcija, za neke prolaze koji su isli oko dela koji se gradio. Sasavo je bilo sto to ustvari uopste nisu bile grede, vec veci broj fosni, koji je bio spojen onim perforiranim komadima debelog lima i eksercinama. Eksercine od recimo 30-tak cm duzine, i brat bratu jedno 8mm precnika. Dosta gusto zakucano, i sa jedne i sa druge strane. Cime li su samo to zakucavali? Cekicem nisu sigurno.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Jedan moj kolega je radio u Italiji na građevini na nekim krovnim konstrukcijama inače cijeli život to radi,i jednom prilikom su radili krov na nekoj crkvi ili tako nešto nisam siguran ali govorio je da su postavljali jednu gredu dužine oko 15-tak metara koja je bila ljepljena od manjih komada gredica od prilike 10x10 i dužine 1m a njene dimenzije oko 70x70 tako nešto nism sto posto siguran.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Post Reply