Potrebni su mi komercijalni modeli za ArtCam, Ikone i sl...

Ako imate nešto za razmenu ili prodaju , ili vam je nešto potrebno, OGLASITE to ovde
Post Reply
miki_bgd
Majstor početnik

Potrebni su mi komercijalni modeli za ArtCam, Ikone i sl...

Post by miki_bgd »

Ako neko ima dobre 3D modela za Ikone, zainteresovan sam da to kupim za razumnu cenu.

Ali. Ima jedno bitno ali.
Kupujem jedino uz ugovor, kojim mi predajete pravo na komercijalnu eksploataciju modela, na bazi licenciranja koje nije ekskluzivno. Sta ovo prakticno znaci?
Pa ako meni neko sutra dodje i kaze, izvini, ovo je moj model, ja sam autor, tuzicu te, ja mu dam ugovor koji imam sa prodavcem i kazem, ja sam savestan, sklopio sam ugovor, prodavac je garantovao autorstvo i onda osteceni juri vas za odstetu.
Tako da molim da nudite samo modele koje ste sami uradili. Ovo sve kazem zato sto su mi vec nudili modele koje su i sami kupili, sto naravno da nije prihvatljivo.

Hvala.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Koliko znam, nece to bas tako ici :)
Tebe ne mogu da jure krivicno (posto se za to i krivicno goni), ali materijalno i te kako mogu da te odrape. Znao ti ili ne znao, imao ugovor ili ne, ti si ostvario materijalnu dobit na osnovu necijeg autorskog dela, i ti si taj koji mora da plati autoru.
Posle toga, ti mozes da tuzis onoga ko ti je prodao tudje delo i da od njega trazis nadoknadu stete.

Isto ko kad kupis ukraden auto. Iako si ga ti sasvim regularno platio, imas kupoprodajni ugovor... auto ti oduzmu i vrate onome od koga je ukraden, a ti gonis prodavca po privatnoj tuzbi.
miki_bgd
Majstor početnik

Post by miki_bgd »

Ne druze moj... autorsko pravo je nesto sto jako dobro poznajem. Na zalost je ovako kako sam rekao. Imam tri sudjenja gde se ljudi vade na savesnost, ali morao sam ih tuzuti da bih imao osnov da tuzim jer nemam pojma ko im je to prodao, a nece da kazu, tj. da mi daju ugovor da vidim od koga su kupili to nesto moje. Gadni lopovi danas po srbiji haraju u svim aspektima.

A oglasi, pogotovo ako su registrovani i posluju u skladu sa zakonima o oglasavanju su legitimna "pijaca" na kojoj si zasticen. Kod automobila su druge stvari u pitanju. Tu pri kupovini postoji stavka kojom ti se zabranjuje otudjenje i drzava ti ne garantuje nista, sem da ce da te odrapi za prenos aps. prava po samo njima znanoj logici, sto naravno ne garantuje da auto nije iz krivicnog dela... ali da ne idemo u off topic vise.
ZASto
Pred-majstorsko zvanje

Post by ZASto »

Miki, da li si svestan koliko bi trebalo da platiš za samo jednu 2 1/2D pripremu sa apsolutnim transferom prava za komercijalno korišćenje?
Make no mistake between my personality and my attitude.
My personality is who I am.
My attitude depends on who you are.
miki_bgd
Majstor početnik

Post by miki_bgd »

A ko je spominjao apsolutno pravo? Gore jasno pise: "...na bazi licenciranja koje nije ekskluzivno."
miki_bgd
Majstor početnik

Post by miki_bgd »

I da, svestan sam koliko bih morao da platim.. 50$ nekom indijcu, koji radi u Artcam-u. Danas nije umece napraviti nesto, nego prodati. Kako kazu ameri, "Sale is the king!"
Sasa90
Precizni šegrt

Post by Sasa90 »

Ako Vam bilo sta treba za ArtCAM javite se preko PP-a. Hvala
Post Reply