Molim Vas za pomoc - savet,
U prilici sam da kupim polovan rucni cirkular Festool TS55, cena 100Eur.
Pomenuti model ide sa sinom - vodjicom ali je prodavac nema.
Moje pitanje je da li je 100Eur mnogo, koristio bih ga za secenje iverice i sper ploce, da li ima delova za njega, i kakvi su vasi utisci o ovoj masini ako ste je koristili.
PS cuo sam da se sina moze kupiti za 70Eur 1,6m duzine
Rucni cirkular Festool TS55 Q
Rucni cirkular Festool TS55 Q
Možda radimo sporo ..... ali zato radimo traljavo
To je odlican cirkular, steta sto nije EBQ model (sa promenjljivom brzinom).
Sina dolasi samo uz model koji ima i oznaku FS
Q je oznaka "klot" modela
EB je oznaka za promenjljivu brzinu
Plus dolazi sa koferom (Systeainer)
FS je oznaka da dolazi sa sinom
Tako da je oznaka top modela ( promenjljiva brzina, u kutiji, sa sinom) TS 55 EBQ Plus FS
No u svakom slucaju, ako je u pristojnom stanju, vredi sigurno 100 evrica.
Festo, kao i delove za njih drzi Beotools iz Lestana (koliko znam jedino kod njih i moze da se kupi). Kod njih mozes da kupis i sinu (originalno uz FS model dodje sina od 1400mm, a ima ih sve do 5m). Sajt im je ocajan, ali koristi ga samo da bi video cene, a prikaz i modele gledaj na festovom internacionalnom sajtu.
Sina dolasi samo uz model koji ima i oznaku FS
Q je oznaka "klot" modela
EB je oznaka za promenjljivu brzinu
Plus dolazi sa koferom (Systeainer)
FS je oznaka da dolazi sa sinom
Tako da je oznaka top modela ( promenjljiva brzina, u kutiji, sa sinom) TS 55 EBQ Plus FS
No u svakom slucaju, ako je u pristojnom stanju, vredi sigurno 100 evrica.
Festo, kao i delove za njih drzi Beotools iz Lestana (koliko znam jedino kod njih i moze da se kupi). Kod njih mozes da kupis i sinu (originalno uz FS model dodje sina od 1400mm, a ima ih sve do 5m). Sajt im je ocajan, ali koristi ga samo da bi video cene, a prikaz i modele gledaj na festovom internacionalnom sajtu.
Kupio sam cirkular za 90Eur, sve mi deluje OK... videcemo kakav je u radu.
Prvi put sam uzeo Festool u ruke i moram da kazem da se nemacki kvalitet jasno vidi. Cirkular je donesen negde iz Nemcke ili Austrije, shvaba ga je lepo cuvao, vidi se da je isekao boga oca iverice ali je sve utegnuto kao prvog dana. Jedva cekam da ga vidim na delu...
BeoTools nazalost su od 01.01.2013 su izgubili zastupnistvo za Festool. A ko ce ga dobiti ne zna se....
Bio sam da vidim sinu 1400mm kosta 11500din. Izgleda da cu morati sam da pravim nesto od MDF-a, recimo ploca od MDF-a ili HDF-a, a sina vodjica od hrasta, javora ili aluminijuma ako aluminijum nadjem u dimenziji 16mm x 6 mm (ima 20 x 8 pa neko da mi ga svede na meru a koliko ce to da kosta mozda je jeftinije da kupim original sinu).
Prvi put sam uzeo Festool u ruke i moram da kazem da se nemacki kvalitet jasno vidi. Cirkular je donesen negde iz Nemcke ili Austrije, shvaba ga je lepo cuvao, vidi se da je isekao boga oca iverice ali je sve utegnuto kao prvog dana. Jedva cekam da ga vidim na delu...
BeoTools nazalost su od 01.01.2013 su izgubili zastupnistvo za Festool. A ko ce ga dobiti ne zna se....
Bio sam da vidim sinu 1400mm kosta 11500din. Izgleda da cu morati sam da pravim nesto od MDF-a, recimo ploca od MDF-a ili HDF-a, a sina vodjica od hrasta, javora ili aluminijuma ako aluminijum nadjem u dimenziji 16mm x 6 mm (ima 20 x 8 pa neko da mi ga svede na meru a koliko ce to da kosta mozda je jeftinije da kupim original sinu).
Možda radimo sporo ..... ali zato radimo traljavo
Cena od 100 evra je više nego povoljna, obzirom da su novi modeli, recimo TS 55 REBQ-Plus oko 600 evra. Inače Festool nudi izrazito dobar kvalitet. Karakteristike i cenu nove mašine možete videti na http://www.alati.co.rs/Festool-alati/fe ... -REBQ-Plus