potrebna baterija

Ako imate nešto za razmenu ili prodaju , ili vam je nešto potrebno, OGLASITE to ovde
sreta steta
Brzi dodavač alata

potrebna baterija

Post by sreta steta »

Pozdrav svim stolarima. Prvo da se zahvalim svima vama i ovom sajtu,jer sam puno naucio od vas. Ja sam hobi-stolar pocetnik i trenutno sam u fazi nabavke alata i pravljenju pomagala po vasim savetima koje sam ovde procitao. E sad,dali neko od vas ima na prodaju polovnu bateriju za black&decker srafilicu od 12v koja moze da drzi malo vise od ove moje i koliko bi kostalo. Moja baterija izgura pola sata rada. Unapred zahvalan.
šantjer
Majstor

Post by šantjer »

Sumnjam da će ti polovna baterija biti bolja čak i ako je uspiješ kupiti. Ako ne možeš u servisu naći originalnu novu, onda pokušaj tamo gdje osim što prodaju, vrše i usluge izrade baterija. Upiši u profil odakle si pa će valjda netko znati gdje to u tvom kraju ima.

ps

Dobro došao
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Ја имам СКјЛ шафилицу са две батерије од 2 или 2,5 Аh .
Није тачно то што тражиш , али ако си заинтересован ...
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

upisi u profil lokaciju stanovanja :stolt:

odnesi da ti se prepakuju baterije i teraj dalje :)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
sreta steta
Brzi dodavač alata

Post by sreta steta »

Raspitivao sam se malo,kazu da ima neki servis u nišu koji menja segmente baterija, a cena za prepakivanje baterije od 12v bi bila oko 4000-5000 rsd. Cuo sam da to mogu i sam da prepakujem ako nadjem dobre polovne segmente,ali opet treba da imam nekog u takvom servisu koji ce da mi sakupi polovne a dobre segmente.
malli
Majstor početnik

Post by malli »

sreta steta wrote:Raspitivao sam se malo,kazu da ima neki servis u nišu koji menja segmente baterija, a cena za prepakivanje baterije od 12v bi bila oko 4000-5000 rsd. Cuo sam da to mogu i sam da prepakujem ako nadjem dobre polovne segmente,ali opet treba da imam nekog u takvom servisu koji ce da mi sakupi polovne a dobre segmente.
Za te pare 4000-5000 rsd x2 = 100e i opet polovno. Evo ti novo za iste pare.

http://www.ecomex.co.rs/elektricni-alat ... kcija.html
Nije znanje znanje znati već je znanje znanje dati.
sreta steta
Brzi dodavač alata

Post by sreta steta »

Da nesreca bude veca,imam samo jednu bateriju,koju sam dobio sa punjacem uz srafilicu na poklon od jednog stolara.Posto nisam u mogucnosti da uložim veci novac u alat,gledam da prodjem sto jeftinije i da problem resim bar privremeno-dok ne dodju neka bolja vremena.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Potrazi po forumu, vec smo piali o zameni celija baterije.
Baterije mozs i sam da zalemis uz malo truda i sa nekom jacom lemilicom.
Batery shop-ova u Beogradu ima nekoliko, verujem da ima i u Nisu pa kupi nove celije, potrajace godinu-dve ako naidjes na valjane
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

На мојојшафилици су замењене батерије у сервису који то ради , за две батерије сам дао 6000рсд . За те паре сада продајем шафилицу са обе . Наравно ту је пуњач , као и кофер .
dusanissimmus
Precizni šegrt

Post by dusanissimmus »

iskreno za 50e moze da se kupi polovan plavi bosch...
i to sa pristojnim baterijama
cak sam vidjao i polovne festoole za te pare
osim toga prati prodavce, sada pocinje ciscenje zaliha NIMH alata kod profi proiyvodjaca jer je konacno poceo potpuni prelaz na LIION
ne bi me iznenadio plavi bosch za cca 100e sa koferom i drugom baterijom
osim toga pola sata CEGA?
nije isto srafljenje srafa 3*15 i 6*50 ni burgija 3mm i 10mm itd...
Last edited by dusanissimmus on 26 Feb 2012 17:02, edited 1 time in total.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Ja i Malli smo za 50eura kupili Skil-ce 6222 pa sad uopste ne brigamo jeli baterija puna ili prazna i jos koliko ce punjenja izdrzati.
Doduse ima tu previse kabla
http://www.idealo.de/preisvergleich/Off ... -skil.html
I meni je pre 2 nedelje riknula baterija na aku srafilicu, o novoj bateriji i ne razmisljam. Ukljicicu je na auto punjac 12v 6A pa neka radi diok se ne pokvari.
dusanissimmus
Precizni šegrt

Post by dusanissimmus »

dikar wrote:Ja i Malli smo za 50eura kupili Skil-ce 6222 pa sad uopste ne brigamo jeli baterija puna ili prazna i jos koliko ce punjenja izdrzati.
Doduse ima tu previse kabla
http://www.idealo.de/preisvergleich/Off ... -skil.html
I meni je pre 2 nedelje riknula baterija na aku srafilicu, o novoj bateriji i ne razmisljam. Ukljicicu je na auto punjac 12v 6A pa neka radi diok se ne pokvari.
nigde ne mogu da nadjem odgovor....jel ima reostat i/ili kocnicu?
sreta steta
Brzi dodavač alata

Post by sreta steta »

Hvala svima na savetima. Sad cu postaviti glupo pitanje:mogu li ja da povezem srafilicu sa kablom od adaptera punjaca. Ubodem adapter u struju i srafim. Dali je to moguce? Dali ce srafilica raditi ili sam napisao najvecu glupost?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Pisali smo skoro o tome. Imas sve sanse da spalis punjac. Punjac ne moze/nije predvidjen da da struju koja je potrebna da bi srafilica radila.

Morao bi da imas poseban ispravljac pristojne amperaze za tako nesto.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

mozes srafilicu da povezes sa punjacem za automobilske akumulatore oni imaju potrebnu amprezu. Posto je srafilica 12v sasvim dovoljan ce ti biti punjac 12v 6A. (20-25 eura)

Dasnane ako mislis na Skil 6222 ima i reostat i kocnicu, samo nema baterije, a ima obrtni momenat 27nm, sasvim dovoljno za stolarske i nestolarske zanimacije

Usput ovakve srafilice kao SKIL 6222 pocele su da dolaze i iz Kine, video sam par modela na tezgama i kod jednog prijatelja stolara. On je zadovljan sem sto je kabel veom loseg kvailteta (promenio ga je za nedelju dana.) a masina je solidna ima oko 300w a kosta oko 25-30 eura na tezgama.
Last edited by dikar on 26 Feb 2012 23:41, edited 1 time in total.
Post Reply