orahova daska

Ako imate nešto za razmenu ili prodaju , ili vam je nešto potrebno, OGLASITE to ovde
sbvlada
Precizni šegrt

orahova daska

Post by sbvlada »

imam daske oraha za prodaju oko 2 m3. Daske su debljine 6 cm,neokrajicene. Drvo je bilo staro preko 40 godina. zrelo. Napravio sam komodu od tog drveta i izgleda prelepo..mogu da posaljem fotke..
Interesuje me koja je realna cena takvog drveta i kome ga prodati?
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

odakle si?
duzina daske?
komazo
Samostalni majstor

Post by komazo »

sbvlada wrote:imam daske oraha za prodaju oko 2 m3. Daske su debljine 6 cm,neokrajicene. Drvo je bilo staro preko 40 godina. zrelo. Napravio sam komodu od tog drveta i izgleda prelepo..mogu da posaljem fotke..
Interesuje me koja je realna cena takvog drveta i kome ga prodati?
Kad je daska rezana i da li je sušena?
ништа није дугачко што може да се скрати!
sbvlada
Precizni šegrt

Post by sbvlada »

iz smedereva sam..daska je susena 5.godina.prirodnim putem..Ne razumem pitanje kako je daska rezana?
duzinu daske neznam napamet..posto mi daska je skladistena na selu..javljm duzinu za vikend. ali je sigurno preko 2m..imam i sveze drvo ne iseceno..pa koga sta interesuje..pitajte..zakacicu veceras sliku komode koja je napravljena od ovog drveta..pozz
Last edited by sbvlada on 28 Oct 2010 18:37, edited 1 time in total.
komazo
Samostalni majstor

Post by komazo »

sbvlada wrote:iz smedereva sam..daska je susena 5.godina.prirodnim putem..Ne razumem pitanje kako je daska rezana?---
Nisam pitao kako, već KAD (vremenski pre koliko dana, godina), zbog toga što se orah ukoliko se čuva nekontrolisano posle tri-četiri godine umušičavi,
a onda je samo za vatru, ili italijanski nameštaj (imaju mašinu koja buši drvi kao da je užiškano!).
sbvlada
Precizni šegrt

Post by sbvlada »

sta ti znaci umisicavi..?
daska je super..prirodno sucena..secena pre oko 5 godina..postavio bih sliku komode koja je pravljena od tih dasaka ali neznam kako da postavi..?
Last edited by sbvlada on 04 Nov 2010 06:43, edited 1 time in total.
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

sbvlada wrote:.postavio bih sliku komode koja je pravljena od tih dasaka ali neznam kako da postavi..?
ovdje pise kako da postavis slike .. :) viewtopic.php?id=737
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
komazo
Samostalni majstor

Post by komazo »

sbvlada wrote:st ati znaci umisicavi..?
Ja ne znam šta se vidi na tvom ekranu kad reč KAD vidiš KAKO, UMUÅ IČAVI vidiš UMIÅ ICAVI. Mušica je drvojedac koji buši rupe u drvetu (prvo je crvić - male rupe. pa crv- veće rupe, pa izađe strižibuba), a onda ložiš vatru.
sbvlada
Precizni šegrt

Post by sbvlada »

nisam ovde da se raspravljam s bilo kim..prodajem dasku koja je zdrava i koja nije pojedena od strane crva..daska je super..zdrava..zrela..sada cu probati da postavim sliku komode koja je napravljena od te daske..
Image
Last edited by sbvlada on 29 Oct 2010 08:28, edited 1 time in total.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

komazo wrote:Nisam pitao kako, već KAD (vremenski pre koliko dana, godina), zbog toga što se orah ukoliko se čuva nekontrolisano posle tri-četiri godine umušičavi,
a onda je samo za vatru, ili italijanski nameštaj (imaju mašinu koja buši drvi kao da je užiškano!).
Nije vezano za temu al da odgovorim covjeku kad je pomenuo!

To busenje koje izgleda kao da je dasku pojeo sipac ne radi nikakva masina vec je to vrsta laka koji se nanosi kao prvi sloj a sadrzi neku hemikaliju koja pojede drvo na odredjenim mjestima!
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

sbvlada wrote:nisam ovde da se raspravljam s bilo kim..prodajem dasku koja je zdrava i koja nije pojedena od strane crva..daska je super..zdrava..zrela..sada cu probati da postavim sliku komode koja je napravljena od te daske..
[url]http://img502...us/img502/8560/dsc06783.th.gif[/url]
Lepa ti je komoda! Samo si mozda trebao malo lepse da uklopis daske, ovako je nekako previse sareno!
Trt, mrt, zivot ili smrt!
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Ili da je utonira vodenim bajcom pre lakiranja.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Лепа комода. Само за мојукус мало шарена .
Па ме интересује код израде намештаја од ораха , је ли обавезно одвојити срчику и бељику , па рецимо за видне делове користити само срчику а за делове који се не виде бељику , да не би било шарено ?
Last edited by stolart on 29 Oct 2010 18:53, edited 1 time in total.
LG
Precizni šegrt

Post by LG »

pogledaj svoje privatne poruke, poslao sam ti poruku pre 3 dana
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Па ме интересује код израде намештаја од ораха , је ли обавезно одвојити срчику и бељику , па рецимо за видне делове користити само срчику а за делове који се не виде бељику , да не би било шарено ?
Post Reply