Diht za mio standard

Ako imate nešto za razmenu ili prodaju , ili vam je nešto potrebno, OGLASITE to ovde
dedinac
Zarezivač olovaka

Diht za mio standard

Post by dedinac »

Imam kombinirku mio standard,bez dihta(ima mlin za kukuruz!!!!!)pa me interesuje da slucajno neko nema neku rashodovanu masinu ili samo plocu za diht?
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

MIslim da je razlicita konstrukcija masina sa dihtom i onih bez. Jedino ako je na tvojoj masini nekad BIO diht pa ga je neko skinuo- to je druga stvar.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
dedinac
Zarezivač olovaka

Post by dedinac »

Na njoj nije bio diht,ali mislim da je potrebna neka minimalna dorada,mada cekam nekog majstora da dodje i to malo bolje prostudira.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Nije bio ili nije model sa dihtom? Model bez dihta je nizi i nema se gde ugraditi diht, dalje ima tu jos dodatnih stvari oko podizanja ploca, zuba koji ne daju da se daska vrati (anti kickback ili tako nesto).
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
dedinac
Zarezivač olovaka

Post by dedinac »

Od osovine sa nozevima cirkilara do kucista za motor ima 25cm.U taj prostor se sigurno moze ubaciti diht,ali bi se daska rucno vodila.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

tesko ce to da pije vodu dragi prijatelju.:|
imaces ti tu brdo zahvata i prepravki da bi to nabudzio,a i tesko ces vuci materijal kroz diht bez nekih valjaka.
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
dedinac
Zarezivač olovaka

Post by dedinac »

Mislis da ja to batalim i ne gubim vreme oko toga?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

nazalost,osim ako nemas nekog mladog bravara vizionara koji ce se s tim bakcati.:)
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Pa dodati rad strugara, pa metaloglodaca, pa raznih zupcanika, remenica,valjaka, spingli, kocnica i jos
toga.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

dedinac wrote:Od osovine sa nozevima cirkilara do kucista za motor ima 25cm.U taj prostor se sigurno moze ubaciti diht,ali bi se daska rucno vodila.
Cak da ti to nekako napravis ovako kako si zamislio... Ja se iskreno ne bih bas priblizavao tom dihtu kroz koji se daska rucno vodi, a ni tebi ne bi bas preporucio. Ako ispali dasku (a kad tad ce je ispaliti)... ne treba dalje da ti pricam :(
Srećko
Precizni šegrt

Post by Srećko »

Poduhvat koji planiraš će premašti cenu kupovine MIO standard hobi 83 ili 89 (iste su) mašine na tržištu...a i nije baš moguće to odraditi, mada ništa nije nemoguće :D ...MIO standard hobi se kreće na tržištu od 500-800 €, mada ga možda negde možeš naći i jeftinije :) ...daš nekom dekici svoju mašinu, i doplatiš mu, a on može mirno kruniti kukuruz, ako je dobro rodio :lol: :lol: :lol: ...samo nije to baš neka mašina, sama reč Hobi ti govori sve...imam ja jednu, ne pričam napamet ;) . Al' nije skupa, i može ti završiti neke male poslove, koje verovatno planiraš odraditi njome ;) ...
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Sto se tice masina MIO ja na jednoj radim nekoliko godina. Mogu tu i da se rade i ozbiljnije stvari. Jedino sto se cesce i teze podesava od profi mashina. Takodje, komplikovano je obradjivati glomazne komade zato sto su ploce kratke i lako se razdesi paralelizam. Sve u svemu, uz strpljenje i umesnost moze da se koristi sasvim fino. Za te pare nema nista bolje da se kupi.
Srećko
Precizni šegrt

Post by Srećko »

Jeste, majstore, u pravu si 100% ;) ...
To mu dođe kao ono: A u ruke Mandušića Vuka, svaka puška ubojita biće :D ...jedino mi baš smeta slabašni motor, možda ga apgrejtujem, što bi rekli kompjuteraši, u neki jači, trofazni...a i lagana je, možeš je šetati po radionici tamo-amo...kad ti ne treba, parkiraš je u neki ćošak, kao ja :lol:
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

KOd mene je taj slucaj. Ja sam je kupio sa previnklovanim motorom na trofazni. Kazu da sad ima oko 2,2KW. Cela masina je na tockovima pa kad zavrsim gurnem je uz zid da mogu da uteram kola.
dedinac
Zarezivač olovaka

Post by dedinac »

Uspeo sam da nadjem MIO 83 sa dihtom,koji je neki cica zbog svoje visine skratio 10cm.Na mojoj masini postoje original izbusene rupe,tako da ne treba nista prepravljati i karabudziti.Jos samo da se dogovorimo oko cene i bice sve O.K.(on trazi 200eura a ja nudim150).
Post Reply